Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (kovid-19) ilk olarak Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkmış, 2020 yılını tamamen ele geçirmişti. Bu doğrultuda bütün ülkelerin ekonomileri duraklama dönemine girmiş, milyonlarca vatandaş covid-19 virüsüne yakalanmış, neredeyse 2 milyona yakın vatandaş da hayatını kaybetmişti.

Koronavirüsün olumsuz etkilerinin bir nebze olsun önüne geçilmesi adına Türkiye'de uygulanan tedbir kararları kapsamında, sosyal hareketliliğin azalması için hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması, hafta sonu ise tamamen sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı.

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK

Kısıtlama kararı, iki hafta içinde meyvesini verdi ve ağır koronavirüs hastalarının sayısında gözle görülür bir artış meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nda yeni bir tedbir kararı alındı ve bu doğrultuda, insanların yoğun olarak bir araya gelip uzun saatler boyunca vakit geçirdiği yılbaşı periyodunda sokağa çıkma yasağı uygulanacağı belirtildi.

YILBAŞI YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR, KAÇ GÜN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamaya göre yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu yasak kesintisiz olacka ve 31 Aralık Perşembe akşamından itibaren başlayacak. Sokağa çıkma yasağı, kesintisiz olarak 31 Aralık saat 21.00'den başlayarak 4 Ocak saat 05.00'a kadar devam edecek. Bu doğrultuda 4 gün boyunca sokağa çıkmak yasak olacak.


Haber: Ecem Köksal