Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yeni tip koronavirüs (covid-19 veya kovid-19) tedbirleriyle ilgili bir değerlendirmede bulundu. Salgına karşı yılbaşındaki hareketliliğin azaltılması adına yeni tedbirler alınabileceğini vurgulayan İlhan, yılbaşında 4 gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanabileceğini aktardı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Bilim Kurulu'nun yılbaşı ile ilgili olarak gündeme getirebileceği tedbir kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.

YILBAŞINDA 4 GÜN KISITLAMA OLABİLİR

Prof. Dr. İlhan, 31 Aralık yılbaşı gününde sokağa çıkma kısıtlaması olabileceği beyan etti. İlhan, "Belki yılbaşından başlayıp 4 günlük bir kısıtlama kararı alınır. Bu sayede yılbaşı sebebiyle toplum içindeki insan hareketliliğinin önüne geçilir ve insanların dışarıda bir araya gelmesi engellenir. Söz konusu kısıtlama Ramazan Bayramı'nda da yapılmıştı. Yılbaşında da 4 günlük bir kısıtlamayla salgının önüne geçilmeye çalışılabilir." ifadlerini kullandı.

MAALESEF HASTA SAYISININ ARTTIĞINI GÖZLEMLİYORUZ

İlhan, sözlerine şu şekilde devam etti;

Alınabilecek en büyük önlem sorumluluk olacaktır. Genelde şöyle oluyor, insanlar Cumartesi akşamından bir araya gelip Pazar günü vakit geçiriyor, dışarıda sosyalleşiyorlar. Akşam da herkes evlerine dağılıyor. Durum böyleyken Cumartesi gününün ardından gelen 6, 7 ve 8. günlerde maalesef ki hasta sayısında artış yaşandığını görüyoruz. Filyasyon faktörüne bakıldığı zaman, evde bir araya gelmelerden kaynaklı hastaların olduğu göze çarpıyor.