Yılbaşında sokağa çıkma yasağıyla ilgili İçişleri Bakanlığı 81 ilin valisine ek bir genelge daha gönderdi. Gönderilen genelgede yılbaşı kutlamaları ile ilgili yeniden koronavirüs vaka patlaması ve yeni piklerin yaşanmaması için alınan önlemlerin ayrıntıları ile anlatıldı. Genelgeye göre bu kısıtlamalara uymayanların ceza alınacağı gönderilen genelgede birçok başlıklar şeklinde tedaya yer verildiği görüldü.

Sokaklar boş
İşte İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı ek genelgeden kritik başlıklar;

"BU BİR TERCİH DEĞİL ZORUNLULUK"

Gönderilen genelgede sağlık çalışanlarının yer aldığı üzere, tüm toplumu salgınla mücadelede büyük bir fedekarlığın yaptığı, bu fedekarlıklar sayesinde ise salgının seyrinde ciidi bir düşüş olduğu, bu sebeple ise salgınla mücadeleyi akamete uğratmak adına halkın kalabalık yerlerde kontrolsüz bir şekilde bir araya gelerek mücadeleyi akamete uğratacağı yıl başı partilerinin yapılmaması "tercih" değil "zorunluluk" olduğu özellikle yer aldı.

KOLLUK KUVVETLERİNE TAM MESAİ

81 İlin Valiliğine gönderilen genelgede yer alan bilgiye göre; başta kolluk kuvvetleri olmakla birlikte ilgili tüm kurum ve kuruluşlar yılbaşında "tam mesai" çalışacak

Kolluk kuvvetleri uygulama

81 ilin Valiliğine gönderilen genelgede konaklama tesisleri ile kiralık villa benzeri yerler dahilinde hiçbir mekanda yılbaşı partisi ile kutlama organizasyonu yapılmasına izin verilmeyecek, bu yönde denetimler de dahada sıkılaştırılacak.

TRAFİK TEDBİRLERİ VE MÜDAHALELER

Koronavirüs (Covid-19), terör, asayiş uygulamaları ve trafik tedbirlerinin aykırılar olmak üzere sosyal medya ya yansıyan her türlü olumsuzlukların durumunu Emniyet Genel Müdürlüğü siber suçlarla mücadele ayrıca istihbarat birimlerince takip edilecek ve gerekli müdahalelerin anında yapılacağı.

65 YAŞ ÜZERİNİN İHTİYAÇLARI NE OLACAK?

Yılbaşında uygulanacak olan soğa çıkma yasaklarında; engelli vatandaşların 65 yaş ve üstü veya kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların temel ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek gruplarınca karşılanacak.

Polis Görevde

Güvenlik güçlerinin birimleri ve Vefa Sosyal Destek Gruplarınca; daha evvel valilere gönderilen talimat doğrultusunda tüm tedbirlerin alınmış olmasına rağmen tekrardan anlık bir şekilde barınacak bir yeri olmayanlar için sokaklarda yaşamak zorunda kalan vatandaşların barınma dahil tüm temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tedbirler alınacak.