Türk savunma endüstrisinin yerli ve milli olanaklarla geliştirdiği tank taşıyıcı Kuzey Makedonya ordusuna teslim edildi.

Kuzey Makedonya'yı Balkanlarda Türkiye amacıyla mühim bir ortak olarak gördüklerinin altını çizen Sekizkök, 'Çok boyutlu ilişkilerimizi bütün alanlarda müşterek çabalarımızla ileriye taşımayı hedefliyoruz.' şeklinde konuştu.

Başkent Üsküp yakınlarındaki Petrovec belediyesinde bulunan Straşo Pincur Kışlası'nda düzenlenen törene, Kuzey Makedonya Savunma Bakanı Radmila Şekerinska ve Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök katıldı.

Bakan Şekerinska yaptığı konuşmada, son zamanlarda Kuzey Makedonya ile Türkiye arasında savunma ve askeri destek alanında çok güçlü bir iş birliğine şahit olduklarını ifade etti.

Bu iş birliğinin, uzun seneler süren müttefiklik ve dostluk ile kuvvetli askeri-politik ittifakın üyeleri olarak bölgenin güvenliğini sağlama ve halklar arasında dostane ilişkileri sürdürme çabalarının neticesi olduğuna işaret eden Şekerinska, şu şekilde devam etti:

"Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin ordumuza senelerden beri vermiş olduğu desteğin bir parçası. Son senelerde bu desteğin aslında daha yoğun hale geldiğini ve bunu daha görünür duruma getirmeye çalıştığımızı görebilirsiniz. Hem Makedon hem de Türk vatandaşları bilsin ki savunma alanındaki kusursuz ilişkilerimiz için ciddi şekilde çalışıyoruz."

Tank taşıyıcısının mühim bir ekipman olduğunu açıklayan Şekerinska, "Türkiye Cumhuriyeti'nde imal edilen ve dostlarımızın savunma endüstrisindeki gücünü de gösteren bu tank taşıyıcısı ile çok sayıda birliğimizi ve kullandıkları ekipmanı eksiksiz, güvenilir ve verimli şekilde taşınmasını sağlayacağız." ifadesini kullandı.

Büyükelçi Sekizkök de tarihten süzülüp gelen Türkiye ile Kuzey Makedonya kardeşliğini, dostluğunu ve askeri alanda var olan güçlü iş birliğini sergileyen bir devir teslim töreninde bulunduklarını ifade etti.

Kuzey Makedonya'yı Balkanlarda Türkiye için mühim bir ortak olarak gördüklerinin altını çizen Sekizkök, "Çok boyutlu ilişkilerimizi bütün alanlarda müşterek çabalarımızla ileriye taşımayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Kuzey Makedonya'nın NATO'ya dahil olmasıyla ülkeler arasındaki askeri iş birliğinin daha da güçleneceğine işaret eden Sekizkök, bu söylemi bugün yaptıkları gibi uygulamaya koyduklarını belirtti.

Savunma endüstrisi alanındaki iş birliği imkanlarını gelişen dönemde azami şekilde değerlendirmeye devam edeceklerine dikkat çeken Sekizkök, Türkiye'nin askeri alandaki birikimi ile uluslararası marka değeri bulunan savunma endüstri sektöründeki deneyimi ve niteliğini Kuzey Makedonya'ya aktararak müttefikine destek olmayı sürdüreceğini kaydetti.