Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, önümüzdeki Pazartesi günü Eskişehir'de bulunan Kırka Eti Maden tesislerinde, lityum karbonat üretimine başlanacağını açıkladı. Pilot üretimin yıllık olarak 10 bin ton olacağını ifade eden Dönmez, bu rakamın kısa sürede değişerek yılda 600 bin tona kadar çıkacağını açıkladı.

Bakan Dönmez, lityum karbonatın, yerli üretim olan elektrikli otomobil TOGG'un pillerinin yapımında önemli bir malzeme olarak kullanılacağını duyurdu.

ELEKTRİKLİ MODELLERİNİN KULLANIMININ ARTMASI BEKLENİYOR

Yerli otomobil içinde kullanılacak şarj süresini, menzili ve verimliliği belirleyecek en kritik parçaların başında yer alan bataryanın detayları, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'na (TOGG) ait sosyal medya hesabından üzerinden duyurmuştu.

2020'li yıllara giriş yapılmasıyla birlikte otomobil olarak elektrikli modellerin daha çok tercih edilerek yollarda kullanılmasındaki oranın artış göstermesi bekleniyor. Küresel anlamda elektrikli otomobil satışlarında tercih edilen batarya teknolojisi de tüketicilerin tercihlerinde en ön saflarda kendine yer bulacak.