Tamamen yerli ve milli imkanlar kapsamında üretilen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vurucu gücü olan ve sınır güvenliğinin sorumlusu Fırtına Obüslerinin, yenilenmiş versiyonlarında seri üretime geçiliyor. Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Tarkan Zengin, üretimi Sakarya 1. Ana Bakım Fabrikası'nda gerçekleşecek olan 'Yeni Nesil Fırtına II Obüsleri'nden üç tanesinin 2021 Ocak ayında TSK'ya verileceğini duyurdu. Yenilenen obüslerden toplamda 140 tane üretilecek.

BAŞKAN ERDOĞAN KAYNAK YAPMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Sakarya'ya daha önceden bir ziyaret gerçekleştirmiş, fabrikaya gelerek burada üretimi yapılan obüslerin 244 numaralısının gövde kaynağını yapmıştı.

TOPLAMDA 140 ADET ÜRETİLECEK

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde yer alan; Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı gibi  harekatlarında terör unsurlarının tam isabet ile vurulmasında etkili bir role sahip olan ve tamamen yerli imkanlarla üretimi sağlalanan Fırtına Obüsleri, yeni donanımlarla tekrardan teçhiz edildi ve "Fırtına-II" model etiketiyle seri üretime geçildi. Sakarya Arifiye Tank Palet Fabrikası'nda üretimi yapılan üç adet Yeni Nesil Fırtına II Obüsü, önümüzdeki ay TSK'nın envanterine teslim edilecek. ASELSAN firması tarafından geliştirilen yeni nesil obüsler, toplamda 140 tane olacak.

2 OBÜS FİYATINA 5 OBÜS ÜRETİMİ YAPILDI

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Tarkan Zengin, obüslerin üretimiyle alakalı sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulunarak, bir obüs bedelinin 4,2 milyon dolar olduğunu, aynı teçhizatı yurt dışından satın almak için gereken maliyetin 10 milyon dolar olduğunu söyledi. Böylelikle, yurt dışından alınacak fiyata 5 obüs üretildiğinin altı çizildi.