Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldı. Parti temsilcileri, ittifak protokülünü teslim etmek üzere Yüksek Seçim Kurulu'na götürdü.

Protokolün Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunulmasının ardından 4 partiden açıklama geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Bu birliktelik milli bekayı hesap alan birlikteliktir. Milli bir duruşun resmidir. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında ülkemizi lider ülke yapmak için gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

FETİ YILDIZ: ÜLEMİZE VE MİLLETİMİZE MÜBAREK OLSUN

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, YSK çıkışı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı adı altında katılmaya karar vermiştir.

Cumhur İttifakı Türkiye'nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli duruşun sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Yenikapı'da ortaya çıkan milli mutabakat yapılan idari reformla perçinlenerek milli şuura dönüşmüştür.

Cumhur İttifakı haklının güvencesidir, doğrunun tarafıdır, demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir.

Öncelikle depremin yaralarını sarmak, ihya sürecini tamamlamak hedefimizdir. İttifakımız gücünü ve kararlılığını aziz milletinden almaktadır. Seçimlerde 61 milyon vatandaşımız oy kullanacaktır. Yurt dışında 3 milyon 300 bin gurbetçimiz oy verecektir. Seçimler demokrasinin görünen yüzüdür, ülkemize ve milletimize mübarek olsun.

YENİDEN REFAH PARTİSİ'NDEN İLK AÇIKLAM

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, "14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'na katıldık. Genel başkanımız 18.00'de detaylı bir açıklama yapacaktır." dedi.

AHMET YELİS: İNŞALLAH SANDIKTA DAHA GENİŞ ANLAMDA OLACAK

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis de, "Cumhur İttifakımızın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. İttifakımızın genişlemesi noktasında Yeniden Refah'la temaslarda bulunduk. İnşallah Cumhur İttifakımızın genişlemesi sandıkta daha geniş anlamda olacak. Türk Milleti birinci turda sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar Cumhurbaşkanı olma görevini verecek. Başta sayın Cumhurbaşkanının seçilmesi, BBP olarak TBMM'de en üst derecede seçilme noktasında gayretlerimiz olacaktır. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum" dedi.