Tüm dünya 2020 yılına veda etmeye hazırlanırken, dünyada yeni yıla bütün ülkelerden önce giriş yapan Yeni Zelanda'da kutlamalar çoktan başladı. Tüm dünyaya kabusu yaşatarak bütün bir yılı esir alan ve 2021'de de bir süre daha etkisini göstermesi muhtemel olan yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınından sonra tüm dünya, umutlarını yeni yıla bağladı. Pek çok ülke, yeni yılı büyük bir 'merhaba' ile karşıladı.

İLK OLARAK ADALAR KUTLAMA YAPMAYA BAŞLADI

Dünyadaki ilk yılbaşı kutlaması Samoa ile Kiribati'ye bağlı olan Kiritimati Adası, yani Christmas Adası'nda büyük bir coşkuyla kutlandı. Adalar, Türkiye saati ile (TSİ) 13.00'te 2021 yılına giriş yapmış oldu.

YENİ ZELANDA 2021'İ KUTLUYOR

Kiribati ve Samoa'dan sonra yeni yıla giren Yeni Zelanda ve Fiji de, Türkiye saati ile 14.00'te 2021'e girdi. 2021 yılı, Yeni Zelanda'nın Wellington ve Auckland şehirlerinde yapılan görkemli havai fişek gösterileriyle ve büyük bir coşkuyla karşılandı.

Auckland'da bulunan Sky Tower Kulesi, yeni yılın gelişine özel olarak ışık gösterileriyle aydınlatıldı. Wellington'daki liman bölgesinde de yeni yıl kutlamaları gerçekleştirildi.

Yeni Zelanda'da yasak kararı yok, kutlama var

Yeni tip koronavirüs salgınından en az etkilenen ülkelerin başında Yeni Zelanda geliyor. Bu sebeple ülkede herhangi bir yasak uygulaması bulunmuyor. Tedbir alınmasına gerek olmayan ülkede 2021 yılı için kutlamalar devam ederken, pek çok kişi, sosyal medyadan fotoğraf ve video paylaşımında bulunuyor.