Bu kapsamda özellikle emeklilik sistemiyle ilgili birçok beklenti oluşmuş durumda. EYT ile reform niteliğinde ilk adımların atılmasının ardından erken emeklilikle ilgili yeni detaylar gündeme geldi.

15 yıl sigortalı olmak bazı durumlarda emeklilik için yeterli olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan düzenleme sonrasında kısmi emeklilik düzenleme ve milyonlarca vatandaş için erken emeklilik hakkı sunulacak.


 
EYT düzenlemesi sonrasında sıra diğer emeklilik reformlarına geldi. Kısmi emeklilik düzenlemesi hakkında net bir bilgi olmasa da bazı ipuçları bulunuyor. 2000, 2004 ve 2008 tarihleri arasında sigorta girişi olanlar 15 yıl sigorta süresini tamamladı. Yeni düzenlemeler ile ev hanımları, staj ve çıraklık primi indirimi beklenirken, Bağ Kur’lular için yeni düzenleme ile 5 yıl daha erken emeklilik yolu da açılacak. Kamu Bülteni’nde yer alan habere göre SSK ve Bağ Kur kapsamında yer alanlar için yaş şartını aşmadan erken emeklilik imkanı sunulabilecek.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kısa süre önce emeklilik sistemi ve emeklilerle ilgili yeni düzenleme sinyalleri verildi. Yeni reformun detaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşından önce Meclis’e sunulmasını beklediğini ifade etmiştir. Emeklilik sisteminde temelden bir değişiklik olması bekleniyor. Yakın zamanda Türkiye’de emeklilik sistemiyle ilgili olarak reform düzeyinde yenilikler gelmesi bekleniyor.
 
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için çıkarılan yasa sonrasında yeni adımların da gelebileceği sinyalleri verilmişti. Bu kapsamda 15 yıl prim ödemesi yapan vatandaşlar için erken emeklilik kapsını açacak düzenlemeler gündem oldu.