Yeni yıla girerken merakla beklenen asgari ücret uzmanlar tarafından açıklanırken, Fatih Portakal'dan konuyla alakalı çarpıcı bilgi geldi.
 
Asgari ücrette en son zam Temmuz ayında yapıldı.
 
Yeni yapılan zamla birlikte 8 bin 500 liradan 11 bin 402 TL'ye yükseltilen asgari ücrete yeni yılda yapılacak olan zam milyonlar tarafından bekleniyor.
 
Gazeteci Fatih Portakal, yeni yılda asgari ücret tartışmalarına dahil olarak kendisine yönelik yetkililerden gelen bilgileri kamuoyu ile paylaştı.
 
Türkiye'de resmi olarak asgari ücret alanların sayısının yüzde 40 olmasına nedeniyle , birçok işletmenin göstermelik olarak asgari ücretin çok az üzerinde ödemeler yaptığını hatırlatan Portakal, fiilen asgari ücret ve yakınında maaş alanların toplumun yüzde 70'ini oluşturduğunu açıkladı..
 
Gündemi kurcalayan asgari ücret ne kadar olacak sorusuna cevap veren Portakal, "Dün hadi dedim geldi yine kasım ayı çünkü aralık ayında toplanacak taraflar ve ne kadar olacak diye bakındım.
 
Bana dün söylenen asgari ücretin 16 bin 500 ile 16 bin 900 lira arasında olacağı yönünde" ifadelerini kullandı
 
2024 itibarıyla çalışan maaşlarında belirlenecek taban sınırın 16 bin 500 ile 16 bin 900 lira arasına getirilebilmesi içinse yeni yılda asgari ücretlinin maaşına yüzde 45'in üzerinde zam yapılması gerekiyor.