1-Eti hemen pişirmek 

Çoğu kişinin eti dondurucudan alıp ateşe, fırına veya ızgaraya koyduğunu görmek çok yaygın. Ancak bu büyük bir hatadır. Çünkü etin dışı pişmiş gibi görünse de içi çiğ olacaktır.

Eti pişirmeden bir gece önce dondurucudan çıkarmanız tavsiye edilir. Pişirmeden 24 saat öncesine kadar buzdolabına koyabilirsiniz, böylece buzunun çözülmesi için gereken zaman yeterli olacaktır.

2-Aynı bıçağı kullanmak 

Herhangi bir yemeği hazırlamak için tek bir bıçak kullanarak işten tasarruf sağladığını düşünenler aslında yanılıyor. Her kesim için doğru bıçağı kullanmak, tüm süreci daha kolay ve daha hızlı hale getirir.

Eti kesmek için büyük bir bıçak seçerken, sebzeler, meyveler ve hatta kemikli kümes hayvanları için küçük bir bıçak, ekmek kesmek için ise tırtıklı bir bıçak tercih edin.

3-Pirinci sürekli karıştırmak 

Pilav yaparken pirinci sürekli karıştırmak içindeki nişastanın serbest kalmasına neden olacaktır. Bu da pilavınızı lapa bir hale getirecektir.

4-Bifteği hemen dilimlemek 

Eti buzdolabından çıkarır çıkarmaz baharatlandırmanın yanı sıra, çok sık yapılan bir başka hata da pişirme biter bitmez kesmektir. Oysa etin içindeki ısı, pişmeyi tamamladığı ve sulu olmasını sağladığı için fırından veya ateşten aldıktan sonra birkaç dakika dinlenmesi tavsiye edilir.

5-Yanlış tipte yağ kullanmak

Tüm yemeklik yağlar aynı değildir. Bazıları kızartma ve soteleme için mükemmeldir. Diğerleri ise yüksek sıcaklıklarda kullanıldığında ekşi bir tat alır. Saf zeytinyağının rengi daha koyu ve aroması daha güçlüdür ve sos hazırlamak ve düşük sıcaklıklarda sote yapmak için idealdir. Ancak, 190ºC üzerindeki sıcaklıklar için kullanmak tavsiye edilmez.

Ayçiçek yağı gibi bitkisel yağlar kızartma, kavurma ve fırınlama için en uygun olanlardır. Mısır yağı daha yumuşaktır ve pişirme, kızartma ve derin kızartma için kullanılır.

6-Makarnayı pişireceğiniz suya yağ eklemek 

Makarna suyuna yağ eklemek sadece hamurun tencereye yapışmasını engellemekle kalmaz, aynı zamanda makarnayı ağırlaştırarak sosun yapışmasını da zorlaştırır. Bunun nedeni yağın su ile karışmamasıdır.

7-Makarnanın piştiği suyu dökmek 

Makarnanın piştiği suyu dökmek yerine, sosu daha tutarlı ve lezzetli hale getirmek için kullanın. Makarnayı pişirdikten sonra suyu bir kaba aktarın. Daha sonra hazırladığınız sosun içerisine ekleyerek kıvam almasını sağlayın.