AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'ın, bir ağabeyi enkazdan sağ olarak çıkartılırken, ablasının ise cansız bedenine ulaşıldı. Yayman'ın enkaz altındaki diğer yakınlarının kurtarılması için ise çalışmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da telefonla arayıp yakınlarının durumunu sorduğu Yayman, "Acımız dağlar gibi" diyerek şunları söyledi:

"Medeniyetler şehri Hatayımız maalesef yerle bir oldu. Güzel şehrimize sanki atom bombası atılmış gibi. Çok üzgünüm. Sözün bittiği yerdeyiz. Kaybettiğimiz hemşehrilerimize mi, yıkılın şehrime mi, ablama, abime mi üzüleyim? Acımız çok büyük. Gün birlik günü. Yüzyılın afetini de birlik ve beraberlik içinde atlatacağız inşallah. Allahım ülkemizi ve aziz milletimizi daha büyük afetlerden korusun. Allah devletimizden razı olsun. Yardım eden herkese sonsuz teşekkür ederiz."

"11 YAKINIMI KAYBETTİM"

AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Çiçek kokulu ablamı, sırdaşım abimi, kıymetli yengemi, değerli eniştemi, Emine halamı, yeğenlerim Bestami, Mehmet, Merve, Zehra'yı, dayımın eşi kızları dahil 11 yakınımı kaybettim. Acımızı, milletimizin acısını paylaşarak hafifletiyoruz. Bu büyük acıyı ancak büyük kardeşlikle aşarız" ifadelerini kullandı.