Yavuz Ağıralioğlu, seçimlerin ardından sonuçları canlı yayında değerlendirdi. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'li siyasetçiler ve CHP yandaşı medya da seçimlerde alınan yenilgiyi 'AK Parti'nin oyu düştü' diyerek aklamaya çalışırken Ağıralioğlu sorumluluğu parti liderlerinde gördü. 


Cumhurbaşkanı seçimlerinde HDP'nin Millet İttifakı'na dahil olmasının ardından İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, seçim sonuçlarını CNN Türk canlı yayınında değerlendirdi.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NDAN MUHALEFETE SERT SÖZLER

Seçim sürecinin ardından Altılı Masa üyesi partilerinin AK Parti'nin 21 yıl önce aldığı oy oranına düşmesine sevindiğini söyleyen Ağıralioğlu, "Aklımızla dalga geçmeyin, ümitlerimizin canına okudunuz" ifadelerini kullandı.

HDP desteğiyle Kılıçdaroğlu'nun aldığı yüzde 48'lik oyu CHP'nin zafer naraları ile kutladığını belirten Ağıralioğlu, "21 sene iktidarda kalmışlar, yıllar sonra girilen seçimde aynı oyu almışlar. Muhalefetin tesellisi de 'dağıldılar', buna dağılmak diyorlar. 50-55 senedir yüzde 20-25 bandında kaldı CHP, 'oyumuzu koruduk' diye zafer naraları atıyor. Aklımızla dalga geçmeyin." diye konuştu.

"BU MUHALEFET KALSIN Kİ BİZ ELLERİNDEN ALALIM"

Muhalefetten kopan bir siyasetçi olarak artık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer alıp muhalefete karşı duracağını söyleyen Ağıralioğlu, "Ben de muhalefet tarafından iktidarın yaptıklarına doğru destek vereceğim. Hükümet doğru yaparsa destek, yanlış yaparsa muhalefet edeceğim. Tayyip Bey'in yanına ben de eklendim. Muhalefete 'aman gitmeyin' diyorum. İktidarı sizin yüzünüzden kaybettik, durun muhalefeti sizin elinizden alalım. Önce namuslu milletin hissiyatını doğru okuyan bir muhalefet sonra şerefli bir iktidar. Bu alanı elimizde bulundurmanın imkanı bu arkadaşların böyle yapmaya devam etmesi." ifadelerini kullandı.

"AKŞENER DE KILIÇDAROĞLU DA İSTİFA ETMELİ"

Muhalefet kadrolarında değişiklik yapılmamasına değinen Ağıralioğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini vurgulayıp, "Akşener kaybedeceğini bile bile seçime giren taraftı." dedi.

Eski vekil, "Genel başkanlar kalacak. Kılıçdaroğlu ve Akşener'in istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum. Meral Hanım bu sonuçları bilen taraftı, Kılıçdaroğlu kazanacaklarını ümit eden taraftı. Akşener başarmanın yüzde 0 olduğunu bildiği halde, masadan kalktığı halde bunları yaşadı" dedi.