Altınok'un açıklamalarından öne çıkanlar;

"Tabi mal varlığımızı Belediye Başkanı seçilmemizle birlikte veriyoruz. Vermek zorundayız. 3628 sayılı yasaya göre 0 ve 5 olan sonu mal varlığınızı veriyorsunuz. Bu arada bir mal varlığı elde ediyorsanız onu da 1 ay içinde bildirmeniz lazım.

'BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİĞİMDE BÜTÜN MAL VARLIĞIMI BEYAN ETTİM'

Dolayısıyla hizmeti olmayanlar, Ankara'ya eseri olmayanlar, vizyonu olmayanlar, vatandaşa bir şey söyleyecek sözü olmayanlar tutturdular mal varlığı diye. Kaldı ki bizim mal varlığı Allah mekanı cennet olsun babamızdan, dedemizden, büyük dedemizden. Ben dördüncü kuşağım ailede, çocuklarda beşinci kuşak. Dolayısıyla babanın ve dedelerinde devletle bir işi olmamıştır. Benim bir ara karayollarında yaptığım bir iş vardı.

Bunların hepsi 1994 yılı öncesi. Belediye Başkanı seçildiğimde bütün ne varsa mal varlığım beyan ettim.

'SİYASET VE TİCARETİ BİRBİRİNE KATARSANIZ BU ÇORBA OLUR'

Şöyle söyledim siyaset ve ticareti birbirine katarsanız bu çorba olur. Ayırt etmek lazım. Ne derlerse desinler ama beytülmaldan bir leblebi aldı demesinler. Çünkü buyuruyor ki Peygamber efendimiz, "Beytülmaldan eski bir hırka aşıran cennet yüzü göremez" bizim düsturumuz hep bu oldu. Beytülmalı hep koruduk hep himaye ettik. Talimatla iş yapmam.

'BENİM HANIMIM, ÇOCUKLARIM 20 YILDIR MAKAM ARACINA BİNMEMİŞTİR'

Bir de 1994 öncesi tapu kayıtlarına bakmak lazım. Yani Belediye Başkanı seçilmeden önce neyi vardı Başkan olduktan sonra neyi vardı buna bakmak lazım. Hatta yakınlarına, bütün aileye, en yakınında olanların mal varlığına bakmak lazım. Dolayısıyla birkaç gündür bir tas suda fırtına kopartıyorlar sanki yangından mal kaçırıyormuşuz gibi. Biz kendimizden eminiz. Altınok 20 yıl görev yaptı. Benim hanımım, çocuklarım 20 yıldır makam aracına binmemiştir. Binenlere bir şey demiyorum saygı duyuyorum. Diğer taraftan da 20 yıldır görev yaptım belediyeden ne otobüs, ne uçak, ne yol, ne seyahat, ne de aldığım bir kuruş para yoktur. Batmış bir belediye almışız, gayrimenkul zengini bir belediye bırakmışız. Çok borçlu bir belediye almışız, kasasında para olan, rekor yatırımlar yapmış bir belediye bırakmışız.

'MANSUR YAVAŞ 2, 2,5 MİLYAR PARA HARCIYOR, BU PARANIN KAYNAĞI NEREDEN?'

Dolayısıyla bunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 2, 2,5 milyar para harcıyor. Bunun kaynağı nereden?

YAVAŞ DÖNEMİNDE YARDIMLAR YÜZDE 8'DEN, YÜZDE 4'DÜŞTÜ

AK Parti döneminde, Büyükşehir Belediye bütçesinin yüzde 8'e yardımlara gidiyordu. Bunların hepsi elimizde. Yardımları yüzde 4'e düşürmüş. Bir kere yardım yapıyorum lafı ayıptır. Yardımlar, sosyal destekler bir proje değildir. Biz bunu yıllardır, yapıyoruz. Ne reklamını yaptık, ne duvarlara yazdık. Bir vatandaşımıza destekte bulunurken, bir kare fotoğraf bile yoktur.