Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur YavaşAnkara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde adeta terör estirdi.

MHP ve AK Parti'nin sözlü soru önergesi vermesine engel olan Yavaş, Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse'nin mikrofonunu kapatarak konuşmalarına engel oldu.

ÖNERGELERİ KABUL ETMEDİ!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, "Sayın başkan, bir önergem var. Yazılı olarak önergemi sesli olarak okumak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş ise, Köse'ye cevaben, "Önergeyi almıyorum. Bir sonraki toplantıda verirsiniz. Gündeme devam edelim." şeklinde yanıt verdi.

Köse ise buna karşılık tepki göstererek, "Sayın başkan, olmaz öyle şey. Önerge almamak gibi bir durumunuz yok sizin." dedi.

KÖSE'NİN MİKROFONUNU KAPATTI

Mansur Yavaş da olayın bittiğini söyleyerek önergeyi almayacağını bir kez daha tekrarlayarak, "Önümüzdeki ay görüşürüz önergeyi." dedi.

Murat Köse, böyle bir usulün olmadığını, önergesini okumak istediğini söyleyerek okumaya başladı. "Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığı'na..." diye başladığı anda Mansur Yavaş araya girerek Murat Köse'nin konuşmasına engel olmak için mikrofonunu tamamen kapattı.

MECLİS ÜYELERİNE DE ALENEN HAKARET ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, masalara vurarak bu usulsüzlüğe olan tepkilerini ortaya koyunca Yavaş, "Bir de masaya çıkıp tepinin isterseniz." şeklinde konuşarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine hakarette bulundu.

KÖSE: YASA AÇIK, MECLİSİ SUSTURAMAZSINIZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Meclis'in susturulamayacağını beyan ederek yasaların açık olduğunu dile getirdi. Mansur Yavaş'a yönelik olarak tepki gösteren Köse, "Ben yaptım oldu diye bir şey diyemez kimse." ifadelerine yer verdi.