Tüm dünyayı etkisi alan yeni tip koronavirüs (covid-19) sebebiyle ani bir şekilde yükselişe geçen fakat şu anlarda duraklama sürecinde bulunan altın, büyük ve küçük çaplı yatırımcıların halen en gözde tercihi olmaya devam ediyor. Son dönemlerde gelen koronavirüs aşısı haberlerinin ardından altın piyasasındaki fiyatlarda ani bir düşüş yaşandı. Hatırlanacağı üzere gram altın son zamanların yükseliş rekorunu kırmış, gelen aşı haberleri doğrultusunda 440 TL bandına kadar inmişti.

Ek olarak düğünler de yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda kısıtlandığı için ve çoğunlukla düğün sezonu olmadığı için, altın piyasalarında bir durgunluk yaşanıyor. Ancak bunlara rağmen, yatırım yapmak isteyen vatandaşlar hala soluğu altında alıyor.

ALTIN FİYATLARI DÜŞÜŞTE

Kuyumcu işletmecisi Hamza Kumru, altın fiyatlarının gelişen olaylar doğrusunda değişiklik gösterdiğini belirterek, fiyatların pandemi sebebiyle arttığını fakat şuan düşüş konumunda olduğunu dile getirdi. 

Dünyada yaşanan olaylar altın fiyatlarını etkiler

Bilim dünyasından koronavirüse karşı aşı geliştirildiğine ilişkin haberler gelmeye devam ettikçe altının yine düşmeye başladığını söyleyen Kumru, dünyada farklı olaylar meydana geldikçe altın fiyatlarının iniş çıkışlı durumlar yaşayabileceğini bildirdi.

CUMHURİYET VE KÜLÇE ALTIN DAHA FAZLA TALEP GÖRÜYOR

Kumru, takı sektöründe kıyasla Cumhuriyet ve külçe altının daha fazla satıldığını ifade etti. Vatandaşların daha çok külçe altın, bilezik, çeyrek altın ve cumhuriyet altını satın aldığını kaydeden Kumru, takı sektöründe zincir, tuğralı zincir veya bilekliğin daha az satıldığına dikkat çekti.

En çok satanlar konumunda Cumhuriyet altın var

Şu an en çok satılanlar konumunda Cumhuriyet altını ve külçe altın olduğunu söyleyen Kumru, yatırım amaçlı olarak en güvenilir limanın altın olduğunu bildirdi. Kumru, "Vatandaşlar külçe altın, bilezik, çeyrek altın veya Cumhuriyet altın alabilir." dedi.