Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un avukatı Sezgin Tunç'tan, Cumhuriyet Gazetesi tarafından ortaya atılan, "Fahrettin Altun'un Şikayet Ettiği 80 Yaşındaki Kadının Evine Polis Baskını Yapıldı" başlıklı haber hakkında bir açıklama geldi. Tunç, bu haberin yanıltıcı ve gerçekle alakası olmayan bir haber olduğunu bildirdi.

CHP MİLLETVEKİLİ ZEYNEL EMRE'NİN İDDİASI

Tunç'un açıklamasında, haberde kaynak olarak kullanılan CHP Milletvekili Zeynel Emre'nin, bahsi geçen yaşlı kadını zorla adliyeye getirilmesi veya evine baskın yapılarak alınmasına ilişkin iddialar yalanlandı. Tunç, yalan beyanlarla toplumu yanıltmaya çalışanların yaptığı algı operasyonlarını engellemek adına dosyayla ilgili gerçeklerin paylaşılmasının bir zaruret olduğunu vurguladı.

ŞÜPHELİNİN İFADESİ KOVİD-19 TEDBİRLERİ KAPSAMINDA EVDE ALINDI

Şikayet üzerine dosya şüphelisinin ifadesine başvurulduğunu anlatan Tunç, bu sürecin Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde, dosya şüphelisinin evinde gerçekleştiğini söyleyerek, "Savcılık merci tarafından 26 Haziran 2020 tarihli bir yazıyla kolluk merciine yazı yazıldı. CHP Milletvekili Zeynel Emre'nin iddiası gibi dosya şüphelisinin ifadesi zorla adliyeye getirilerek alınmadı. Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne 1 Temmuz 2020 tarihinde, avukatıyla birlikte, saat 11'de bizatihi kendisi gelip ifade vermiştir. Bütün ifadeler ve savcılığın talimat yazısı, soruşturma dosyasında yer alıyor. Soruşturma, kamu davasına dönüştü ve yargılama süreci devam ediyor." ifadelerini kullandı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ DE CHP'Lİ VEKİLİ YALANLADI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de, CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre tarafından öne sürülen, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un şikayetiyle, İstanbul'da yaşayan 80 yaşındaki bir kadının evini polis basması ve kadın hakkında dava açılması" iddiasının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.