Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada, resmi ve dini bayramlarda, Cuma günlerinde ve bayram arefesinde elektrik kesintisi yapılmayacağı belirtildi. Ek olarak, engelliler ve şehit aileleriyle birlikte 65 yaş üstü vatandaşların 3 ay boyunca elektiriğinin kesilemeyeceği ifade edildi.

3 AY BOYUNCA ELEKTİRİK KESİLMEYECEK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, engelli tüketiciler, 65 yaş üstündeki tüketiciler ve şehit aileleri ile muharip/malul gazilerin elektriğinin, borçları sebebiyle 3 ay boyunca kesilemeyeceğini beyan etti. 

Ek olarak resmi ve dini bayramlarda, Cuma günlerinde ve bayram arefesinde elektrik kesintisinin söz konusu olmayacağı da ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

65 yaş üstündeki tüketiciler ve şehit aileleri ile muharip/malul gazilerin elektriğinin, borçlarından sebep 3 ay boyunca kesilemeyecek. Mağduriyet oluşmamas adına için cuma günleri, Cuma günlerinde ve bayram arefesinde elektrik kesme işlemi gerçekleşmeyecek. Bir inşaat bittiği zaman, dağıtım şirketi elektrik altyapısını hazır hale getirmezse şirkete ceza verilecek. Kesinti sayı ve sürelerinde iyileştirme gerçekleştirmeyen elektrik dağıtım şirketleri de ceza alacak."