Kesintisiz sokağa çıkma yasağının sona ereceği 17 Mayıs tarihine 1 haftalık bir süre kaldı. Tam kapanma için geri sayım sürerken, yasakların 19 Mayıs'a kadar uzatılıp uzatılmayacağı gündem oldu. Ancak, İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı bu iddiaları canlı yayında yalanladı.

 

84 milyonun beklediği 17 Mayıs için kısa bir süre kaldı ve bu tarihte kesintisiz sokağa çıkma yasağı 81 ilde sona erecek. Tam kapanma kararının çıktığı son kabine toplantısı sonrası çok sayıda İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı ve sokağa çıkma yasağı bitiş ve başlangıç tarihleri kamuoyu ile paylaşıldı. Son günlerde kısıtlamaların bayram sonrası devam edip etmeyeceğini merak eden vatandaşlar, "Yasaklar ne zaman bitecek?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Aşağıda,, yayımlanan konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı genelgesi ve "Tam kapanma ve sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak?" sorularının yanıtı yer alıyor.

 

Başkan Erdoğan "81 İlimizden 560 Genç ile En Uzun İftar Sofrası" programına video konferans yöntemiyle katıldı ve normalleşme ne zaman sorusunun yanıtı hakkında son dakika açıklamalarında bulundu. Bu kapsamda; yeni normalleşme takvimi merakla beklenirken Başkan Erdoğan, "17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız." İfadelerini kullandı.

Tam kapanma süreci 29 Nisan tarihinde saat 19.00'da başladı. Tam kapan sürecinin biteceği tarih ise 17 Mayıs saat 05.00 olarak açıklandı. Tam kapanma sürecinin uzatılacağına dair herhangi bir açıklama bulunmuyor. Konu ile ilgili detaylar gelirse son dakika gelişmeleri haberde yer alacak.