Youtube, Instagram ve Twitter gibi sosyal platformlarda adı sıkça duyulan ve yüz binlerce takipçiye sahip olan Meriç İzgi için Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 1. Bölge Müdürlüğü ekipleri ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Geçtiğimiz günlerde yasa dışı yollarla 3. kez maymun sahiplenmesinin ardından Türkiye gündemine oturan sözde sosyal medya fenomeni, şaklaban Meriç İzgi tutuklandı. 

2 kez cezalandırıldı, yine de akıllanmadı

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzgi'nin Eyüpsultan'daki evine baskın düzenlemişti. Baskında İzgi'nin yasa dışı yollarla aldığı maymun, hayvanat bahçesine teslim edilmişti. Ancak bu, Meriç İzgi'ye yetmedi. Etkileşime bir türlü doymayan ve bunun için hayvanları kullanan Meriç İzgi bu kez duvara tosladı.

MERİÇ İZGİ'NİN SOSYAL MEDYA HESAPLARININ KAPATILMASI İÇİN BAŞVURU YAPILDI

DKMP ekipleri, fenomenin sosyal medya hesaplarının kapatılması için başvuruda bulunurken Meriç İzgi ve Elif Türkan E. isimli kadın gözaltına alındı.

Elif Türkan E. işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlarca serbest bırakılırken Meriç İzgi, dün sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.