CHP son dönemlerde yüz kızartıcı skandallarla gündemden düşmüyor. Maltepe'deki taciz ve tecavüz vakasından sonra Eski CHP Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı G.Ö.A.'nın da D.A. adlı mağdur kadını eve bırakma bahanesi ile Dudullu Tepesi'ndeki ağaçlık alana götürerek burada cinsel saldırıda bulunduğunu açıkladı. 

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da, Türkiye'nin her bölgesinden kendisine ulaşıldığını ve taciz ve tecavüz ihbarı yapıldığını duyurdu.

CHP'DE TACİZ VE TECAVÜZ KRİZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içindeki iğrenç olaylara her gün yenisi ekleniyor. Gelen bilgilere göre partideki 20 yaşındaki D.A., eski CHP Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı G.Ö.A.'nın cinsel saldırısına uğradı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Gelen bilgilere göre D.A. adlı mağdur kız, o dönemin CHP Ümraniye Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulunan G.Ö.A. ile beraber çalışıyordu.

Olayın yaşandığı gün G.Ö.A., bir grup CHP'liyi kendisine ait araçla evlerine bırakmak istedi. D.A. ile aynı bölgede ikamet etmeleri sebebiyle D.A., o gün araçta son kalan kişiydi. Dertleşmek istediğini iddia eden G.Ö.A., genç kızı eve bırakma bahanesiyle Dudullu Tepesi'ne götürdü.

ORMANLIK ALANDA CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU

20 yaşındaki mağdur kız, başına gelen iğrenç olayı şu sözlerler anlattı;

Tepeye geldikten sonra arabadan indik ve bankın üstünde oturmaya başladık. Bana burada kız arkadaşı ile yaşadığı problemleri bir süre boyunca anlattı. Ben de onun kız arkadaşıyla arasını düzelmesine yönelik olarak bir konuşma yaptım. Sonra kendisi benim orada oturmam için ısrarcılık yaptı, ben ise kalkmam gerektiğini söyledim ve arabaya tekrardan bindik.

İğrenç cinsel söylemlerde bulundu

Arabadayken, askerden döndüğünden bu yana hiç cinsel ilişkiye girmediğini söyleyip cinsel içerikli söylemlerde bulundu ve bana cinsel anlamda saldırdı. Kendisini iterek uzaklaştırdım ve uyardım. Beni evime geri götürmesini istedim. Bunun üstüne arabasıyla beni evime götürdü. Korkunç olaydan sonra çok zor günler geçirdim ve başımdan geçenleri bir arkadaşıma anlattım.

CHP'liler olay duyulmasın diye baskı yaptı

Olay parti içinde yayılınca bana hakaret etti ve benim yüzümden adının çıktığını söyleyerek tepki gösterdi. Olayı kapatmam için bana baskı kurdular. Ben de partiden istifamı vererek olayı yargıya taşıdım.

YARKADAŞ: SÜREKLİ TACİZ İHBARI GELİYOR

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP'deki taciz ve tecavüz olaylarına sosyal medya üzerinden tepki göstermişti. Türkiye'nin her bölgesinden telefonlar aldığını belirten Yarkadaş, CHP ile ilgili taciz ihbarlarının yağdığını söyledi. Yarkadaş, "Maltepe'de yaşanan olayı yazdım. Ardından çok sayıda, aynı konuyla ilgili şikayet ve ihbarlar aldım. Partililer beni arayarak tebrik etti. Onların desteğine bakınca görüyorum ki yüksek oranda bir rahatsızlık var." dedi.