Yargıtay, cinsel ilişki hususunda yeni bir karar vererek; kocanın hiçbir delil yokken eşiyle cinsel ilişkiye girmemesi halinde 'tam kusurlu' olarak sayılacağına hükmetti. Yargıtayın bu kararı, boşanma davalarında emsal niteliğinde sayıldı.

KAHRAMANMARAŞ'TA CİNSEL İLİŞKİ DAVASI

Kahramanmaraş'ta H.Y. isimli adam, eşiyle yeteri kadar cinsel ilişki yaşamadıkları gerekçesiyle boşanma davası açtıktan 4 gün sonra eşi E.Y. de karşı boşanma davasıyla yanıt verdi. Mahkeme, 6 aydır evli olan çifti boşadı. Çiftin tazminat talepleri, ikisinin de eşit olarak kusurlu görülmesinden ötürü reddedildi. 

E.Y. tazminat ve nafaka almadığından, H.Y. ise manevi sebeplerden ötürü dosyayı temyize götürdü.

 

CİNSEL İLİŞKİDE KOCA TAM KUSURLU SAYILDI

Yargıtay, kadını haklı buldu. Ortada hiçbir delil yokken eşiyle cinsel ilişkiye girmeyen koca hakkında 'tam kusurlu' olduğu kararına hükmedildi. Bu kararın ardından bundan böyle ilişkilerde erkek tarafının eşiyle cinsel ilişki kurmaması durumunda, boşanma davaları baz alındığında 'kusurlu' olarak kabul edilecek.

ENGEL OLMADIĞI HALDE CİNSEL İLİŞKİ YOKSA ERKEK KUSURLU

Yargıtay, 'Kişilik haklarına saldırı' olarak nitelendirdiği cinsel ilişkide bulunmamayla ilgili olarak şunları kaydetti;

Yargıtayın emsal niteliğindeki kararı doğrultusunda, çiftin cinsel ilişki yaşamada herhangi bir engeli olmadığı halde ilişki meydana gelmiyorsa kocanın kusurlu olduğu kabul edilecek. 

Çiftlerin evlilikleri boyunca sağlıklı bir cinsel hayatlarının olmaması, toplanan deliller yordamıyla anlaşılmaktadır. 

İki tarafın da cinsel ilişki için herhangi bir engeli bulunmamasına rağmen ilişki gerçekleşmiyorsa, davacı ve karşı davacı tarafların erkek tarafının kusurlu olduğunu kabul etmesi gerekir.