26 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde tüm geliri Türk Eğitim Vakfı’na bağışlanacak final gecesine hazırlanan Ay Yapım’ın sevilen dizisi ‘Yargı’da dün gece nefesler tutuldu...

Dizinin yayınlanan 92. bölümünde Ilgaz adına verilen ölüm emri finale doğru giderken izleyicilerin heyecanını ikiye katladı. 

Nuray öğretmenin Ceylin’in arabasına vurması üzerine Ceylin ve Efe’nin konuşmasını duyan Ilgaz duruma çok gerildi. Ilgaz Eren ile birlikte konuyla alakalı Ceylin’den bilgi aldığı esnada Efe kadının daha önceki zamanlardan suçu ispatlanamamış dosyalarından bilgi verdi ve bunun üzerine evine arama emri çıkartıldı. Yekta Bülent’ten gelen mesaj üstüne Rafet’in yanına gelip hemen kaçması gerektiğini söyledi. Ceylin, Parla ve Özge’den Çınar’ı hapisten çıkarabilmek için Dilan’ı bulmalarını istedi. Efe Nuray öğretmenin evine çıkarttığı arama izninde gördüklerini ve kadının çok tehlikeli olduğunu Ceylin ve Ilgaz’a anlattı. Yeliz davası üzerine Ilgazların evinde çalışan Eren, Ceylin ve Ilgaz Yeliz’le ilgili üstü kapanmış geçmiş dosyaları incelediler. Bülent’in öldüresiye dövdürdüğü Ahmet’i emniyete getirip aynı zamanda Bülent’i de çağıran İclal Savcı, Ahmet Bülent’i tanımıyorum dese de İclal Savcı teşhis etti diye yalan söyleyerek Bülent’i sorguya aldı. Elinde hiç delil olmamasına rağmen İclal Savcı Bülent’i gözaltına aldı ve Yekta’dan da onu mahkemeye çıkaracak bir delil bulmasını istedi. Eren kefenlenerek evinin kapısının önüne bırakılan adamın dosyasını incelerken farklı şehirlerde de benzer olaylar olduğunu öğrendi. Ilgaz yaptığı plan doğrultusunda Merdan’dan da aldığı küçük destekle Yeliz’in eski dosyasıyla ilgili çok önemli bir ipucu yakalayarak onu yeniden ifadeye çağırdı. Tuğçe hastaneden taburcu oldu ve Eren ona incelemesi için seri katil dosyasını verdi. Bölümün sonunda Yeliz’in kocası Oktay, Yeliz’i hem Serap’ı hem de geçmiş yıllarda Yeliz’in kardeşi ve karısını öldürmekle suçlayıp bunları polise anlatacağını söylerken Yeliz ise bunun üstüne katil Nevzat’a Oktay’ı öldürmesi için talimat verdi. Tam öldüreceği esnada Yeliz ile konuşmak isteyen Oktay Yeliz’e Ilgaz’a onunla ilgili delil gönderdiğini söylemesi üzerine Yeliz Oktay’ı değil de Ilgaz’ı öldürmesini istedi. 

Yargı’nın pazar akşamı yayınlanan 92. bölümü AB’de 4,52 izleme oranı, 14,20 izlenme payı, 20+ABC1’de 5,19 izlenme oranı, 14,30 izlenme payı; TOTAL’de 4,21 izlenme oranı, 11,89 izlenme payı elde etti. 

Sema Ergenekon’un usta kaleminin Ali Bilgin rejisiyle buluştuğu dizinin başrollerinde Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz yer alırken onlara Uğur Polat, Cezmi Baskın, Zeyno Eracar, Uğur Aslan, Defne Kayalar, Arda Anarat, Pınar Çağlar Gençtürk, Nilgün Türksever, Onur Özaydın, Naşit Özcan, Sermet Yeşil, Ayşegül Cengiz, Muttalip Müjdeci, Ulvi Kahyaoğlu, Beren Nur Karadiş, Zeynep Atılgan, Merve Ateş, Gece Işık Demirel, Esma Yeşim Gül, Duygu Serin, Tolga Canbeyli, Çağrı Atakan, Onur Tekin ve Dilara Çakır gibi usta ve genç isimler eşlik ediyor. Her bölümü heyecanla izlenen dizinin bu bölümünde diziye Ilgaz’ı kaçıran Nevzat rolünde Ruhi Sarı konuk oldu. 

Yargı’ yeni bölümüyle Pazar akşamı Kanal D ekranlarında...