Adı Koronavirüs ile birlikte anılan yarasalar, dünyaya kabusu yaşatırken Antalya'yı yeşile doyurdu. Habitatları dünyaca ünlü Düden Şelalesi'nin içinde olan bu yarasaların gübreleri şelalenin doğal yapısında meyve ağaçları ve süs bitkilerinin verimini arttırmak için kullanılıyor.

Meyve ağaçları ve süs bitkilerinin köklerine serpilen gübreler potasyum, kalsiyum, fosfor yönünden zengin olduğundan özellikle tarım alanında kullanılıyor.

SİLAH SANAYİ VE KOZMETİKTE DE TERCİH EDİLİYOR

Düden Şelalesi İşletme Müdürü Rıfat Ünal, tarımın yanı sıra silah sanayi ve kozmetikte de kullanıldığını ifade ederek, "Biz burada meyve veren ağaçlar ve çiçeklerde kullanıyoruz. Toprağın verimi ve kalitesi yönünden çok büyük bir fark görebiliyoruz. Bu da bitkiye ve meyveye yansıyor. Normal meyveye göre yüzde 50 fazla fark oluşturuyor. Özellikle çiçekli süs bitkilerine kullandığımız zaman daha güzel bir doygunluk yaşayabiliyoruz" dedi.

RAHATSIZ EDİLMEMELERİ GEREKİYOR

Ünal, bu yarasaların rahatının bozulmaması hususunda titizlik gösterdiklerini, şayet yaraların rahatsız edildikleri takdirde doğal yaşam alanlarını terk ederek insanlarla iç içe yaşamak durumunda kaldıklarını söyleyerek bu durumun ekolojik denge yönünden sorun oluşturduğunu söyledi.