Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD'nin, Türkiye'ye yaptırım uygulanması konusunda aldığı karardan sonra Ankara ve Washington arasındaki ilk temas bugün gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu mevkidaşı ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir görüşme gerçekleştirdi.

TÜRKİYE'NİN TEPKİSİ ABD'YE İLETİLDİ

ABD'nin, Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını öngören CAATSA kararı sonrası Ankara-Washington hattında ilk temas gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve mevkidaşı ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, telefon vasıtasıyla bir görüşme gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir görüşme gerçekleştireceği, söz konusu görüşmede ABD’nin aldığı yaptırım kararına ilişkin Türkiye'nin tepkisinin dile getirildiği belirtildi. ABD böylece, Türkiye'nin tepkisinden haberdar oldu.

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANI DEMİR'DEN AÇIKLAMA

ABD'nin yaptırım kararına ilişkin, geçtiğimiz saatlerde bir değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yaptırım kararından sonra ilişkilerin çok etkilenmemesini beklediklerini açıklamıştı.