Geçtiğimiz günlerde İzmir’e bağlı Çeşme ilçesinde, jet-ski'ler vasıtasıyla Yunanistan'a bağlı adalardan birine kaçmaya çalışan FETÖ'cü 3 eski asker, alınan istihbarat doğrultusunda Çeşme Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, kaçmalarına fırsat verilmeden durdurulmuş, akabinde yakalanmıştı.

 İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda bu 3 kişinin FETÖ üyesi olmak suçundan yargılanmaları devam eden eski üsteğmen T.K. ile eski astsubaylar E.S. ve H.B. oldukları anlaşılmıştı.

Şüpheliler, satın aldıkları jet-ski ile dolaşarak Çeşme, Selçuk ve Dikili ilçelerinde kaçabilecek noktaları belirlemek için keşif yapıyorlardı.

'BİZ JET-SKİ İLE GEZMEYİ SEVİYORUZ'

Eski askerler, verdikleri ifadede kaçma teşebbüsünde bulunmadıklarını belirterek:

"Biz jet ski ile gezmeyi çok seviyoruz. Her geldiğimizde pahalı olduğu için satın aldık. Sürekli kiralasaydık daha masraflı olacaktı. Üçümüz oldukça yakın arkadaşız ve sık sık böyle gezilere çıkarız. Çeşme, Kuşadası, Dikili bölgelerinde de keşif yapmadık. Gezmek için oralarda bulunduk. Yunan adasına kaçmak gibi bir niyetimiz yoktu. Türk karasularının sınırını geçtiğimizin farkında değildik. Karşıdaki adayı Türk adası sandık, o yüzden açıldık. Oraya gidelim, karaya çıkalım diye düşündük. Sahil güvenlik ekipleri gelince çok açıldığımızı anladık." dediler.