Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı olan Whatsapp sözleşmesi son tarihinin yaklaşmasıyla beraber yeniden gündemdeki yerini aldı. Akıllı telefonlarda anlık mesajlaşma, arama ve haberleşme uygulaması olan şirket, kullanıcılarına geçtiğimiz aylarda sunduğu sözleşmeyi onaylamamaları halinde kullanım dışı kalacağını belirtmişti. Bu noktada tepkilere neden olan WhatsApp Sözleşmesi süresi ne zamana ertelendi? WhatsApp Sözleşmesi son durum nedir, sözleşme nasıl iptal/kabul edilir?" soruları yanıt aramaya başladı.

 

15 MAYIS'TAN SONRA SÖZLEŞMEYİ KABUL ETMEYEN KULLANICILARA NE OLACAK?

Kısıtlama konusunu biraz daha açacak olursak, sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılar sohbet listesine erişemeyecek. Fakat gelen mesajlara yanıt verebilecek ve cevapsız çağrılara da geri dönüş yapabilecek. Yani gelen mesajlar, görüntülü veya normal aramalar cevaplanacak. Ancak bu durum bir süre için geçerli. Birkaç hafta sonra bu sınırlandırılmış işlevler de kapatılacak.

 

WHATSAPP'I KULLANMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

WhatsApp en başta sözleşmeyi kabul etmeyen kişilerin hesabının silineceğini açıklamıştı, ancak gelen tepkilerden sonra bu kararını değiştirdi. Yeni açıklamada WhatsApp hesaplarının silinmeyeceği belirtiliyor. Şirket diğer yandan sözleşmeyi kabul etmeyenlerin sınırlı kullanıma sahip olacağını ve daha sonra bu sınırlı kullanımında kapatılacağını söylüyor.