Şirket, platformun çevrimiçi hizmetini genişletmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren şirket, Hindistanlı JioMart ile ortaklık yapıyor.

Meta, JioMart ile market alışverişini WhatsApp'a getirdi

WhatsApp'ın çatı şirketi Meta, platformun kullanım alanlarını genişletmek için düğmeye bastı. Şirket bugün e-ticaret girişimini Hindistan'da başlattı.

Meta, JioMart ile iş birliği yaparak platformda market alışverişi hizmeti vermeye başladı.

Meta, JioMart'ın tüm market kataloğuna WhatsApp üzerinden göz atabileceklerini, sepete ürün ekleyebileceklerini, anlık mesajlaşma servisinden ayrılmadan ürünü satın alabileceklerini belirtti.

Öte yandan şirketin CEO'su Mark Zuckerberg, bu girişimin iki yıl önce denendiğini ve tüm dünyaya yaymak istediğini belirtti.

Zuckerberg, anlaşmayı şu ifadelerle açıkladı: "Hindistan'da JioMart ile ortaklığımızı başlatmaktan heyecan duyuyoruz. Bu, WhatsApp'taki ilk uçtan uca alışveriş deneyimimiz. İnsanlar artık JioMart'tan yiyecek satın alabilir. Ek olarak, bunun gibi temelli deneyimler, insanların ve işletmelerin önümüzdeki yıllarda iletişim kurma şekli olacaktır." dedi.

Şirket, çevrimiçi alışverişi oldukça ciddiye alıyor.

WhatsApp'ın mesajlaşma dışındaki tek girişimi bununla sınırlı değil.

Şirket şu anda Beta aşamasına girmeye hazırlanan Haritalar özelliği üzerinde de çalışıyor. Haritaların yanı sıra yakındaki marketler, kafeler, oteller gibi birçok yer WhatsApp üzerinden görüntülenebilecek.