Günümüzde yaygın olarak tercih edilen, Telegram, Skype, Viber, Line gibi uygulamalarla kıyasıya yarışan Whatsapp Messenger, çok konuşulacak yeni bir özellikle gündeme geliyor. Özellikle kullanıcıların yoğun bir şekilde talep ettiği ve uygulamada olması gerektiğini ileri sürdüğü çoklu cihaz desteği nihayet geliyor.

ÇOKLU CİHAZ ÖZELLİĞİ TEST EDİLİYOR

Özellikle Koronavirüs döneminde mesajlaşma uygulamaları da yoğun bir şekilde kullanılmaya başladı. Bu bağlamda en popüler sosyal medya uygulamasını bünyesinde barındıran Whatsapp Messenger, yeni çoklu cihaz desteği özelliğini test etmeye başladığını duyurdu.

Whatsapp dört farklı cihazdan kullanılabilecek

Kullanıcıların yıllardır beklediği özellik son test aşamalarından geçiyor. WaBetaInfo tarafından paylaşılan raporda yer alan bilgilere göre; özellik Whatsapp Messenger'a yüklendiği zaman tek hesap, farklı 4 cihazda aynı anda kullanılabilecek.

WHATSAPP'IN EN BÜYÜK RAKİBİ TELEGRAM'A KARŞI ATAK

Whatsapp Messenger uygulamasının en büyük rakibi olarak bilinen Telegram'da bu özellik yıllardır yer alıyor. Öte yandan Telegram, Whatsapp'ın sonradan sınırlı olarak sunduğu özellikleri yıllardır bünyesinde barındırmasıyla biliniyor. Telegram kullanıcıları, uygulamanın pratik özelliklerinden ve sınırlama olmadan kullanmaya imkan sunmasından ötürü başka hiçbir mesajlaşma uygulamasını kullanma gereği duymadığından Whatsapp; en büyük rakibini geride bırakmak için sürekli yeni özellikler üzerinde çalışıyor.

TELEGRAM'IN WHATSAPP'A KARŞI KOZLARI BÜYÜK

Telegram uygulaması, gerek gizlilik özellikleri, gerekse yüksek boyutlu dosya gönderiminden tema özelleştirmeye kadar birçok özellik sunuyor. Bu bağlamda kullanıcılar, gönderdikleri mesajları hem kendilerinden, hem de karşı taraftan kalıcı olarak silebiliyor, mesajları düzenleyebiliyor, zamanlamalı mesaj gönderebiliyor, gizli sohbet başlatabiliyor, telefon numarasını gizleyebiliyor ve istek dışı gruplara eklenme durumunu tamamen ortadan kaldırıyor. 

Zengin özellikleri hasebiyle Whatsapp'ın hem rakibi, hem de en iyi alternatifi olarak yer alıyor. Hali hazırda 500 milyon indirmeyi geçen uygulamayı tercih edenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.

WHATSAPP MESSENGER NASIL İNDİRİLİR?

Whatsapp Messenger uygulaması, hem Android hem de IOS tabanlı cihazlarla uyumlu. Birbirinden faydalı özellikleriyle ve her geçen gün gelişme hevesiyle en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ı akıllı telefonlarınıza indirmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

IOS IPHONE İÇİN WHATSAPP İNDİR

ANDROID İÇİN WHATSAPP İNDİR