WhatsApp, Signal, Messenger, Telegram gibi sohbet uygulamaları telefonumuzda yer meşgul ediyor.
 
Avrupa Birliği (AB) bu problemlere çözüm bulmak için Messenger ve WhatsApp, başka uygulamalarla mesajlaşmanın yolunu bulmaya zorladı. AB'nin etkisi bir yana Meta çatısı altında faaliyet gösteren WhatsApp, uzun yıllar diğer mesajlaşma uygulamalarıyla entegre olmanın üzerinde çalışıyor. Aslına bakılırsa WhatsApp bunun üstesinden gelmiş gibi duruyor.

AB, Messenger ve WhatsApp uygulamalarında bu tür bir düzenleme yapmalarını talep etmiş ve altı firmaya diğer mesajlaşma uygulamalarına da fırsat tanımak için aylık bir süre tanımışıtı. En erken adım atan firmalardan biri de WhatsApp oldu.
 
Geçilecek yine sistemde Messenger ve WhatsApp'ta uygulamanın sağ üst köşe kısmına yeni bir sekme eklenecek. Bu sekmede diğer mesajlaşma uygulamalarından gelen mesajlar bulunacak.

Birinci aşamada Meta, sadece kişisel mesajlaşmaya odaklanacak. İki kullanıcı arasında ses, video ve görsel dosyalarının önceliklendirilecek. Arama ve grup sohbetleri ise sonraki aşamalarda ele alınacak.
 
WhatsApp'ın geçmişteki bazı versiyonlarına bakıldığında 'üçüncü parti sohbetler' için ayrı bir mesaj kutusu bulunduğu fark edilmişiti.
 
Yazılım firmaların değişik güvenlik önlemleri ve farklı gizlilik sorunlarına karşı önlemleri bulunuyor.
 
O nedenle farklı platformlar arasında mesaj alıp göndermek, kısa mesaj göndermek gibi eski yöntemlere kıyasla oldukça farklı şekilde işliyor. O yüzden entegrasyon sürecinin tamamlanması biraz zaman alacağa benziyor.
 
Bunun yanında üçüncü parti uygulamalarının Messenger ya da WhatsApp ile sözleşmeler imzalaması gerecek. Sözkonusu üçüncü parti uygulamaları, Meta'nın mesajlaşma uygulamalarıyla iletişim sağlamak için öncelikli olarak Signal protokolünü kabul etmek ve mesajları da XML formatına çevirme zorunlulukları bulunuyor.