WhatsApp sözleşmesi iptal mi oldu? Whatsapp sözleşmesi nedir? Dünyada en çok tercih edilen ve 2 milyara yakın insan tarafından kullanılan WhatsApp'ın yeni güncellemesine ilişkin tartışmalar son hızıyla devam ediyor.  Son olarak şirketten e-maille yapılan açıklamada konuya ilişkin yeni açıklamalar geldi.

WhatsApp sözcüsü, yeni güncellemeyle kişisel iletişime ilişkin verilerin etkilenmeyeceğini belirtti.

WHATSAPP'TAN YENİ AÇIKLAMA

Whatsapp son dönemdeki gizlilik sözleşmesi ile ilgili yeni bir duyuru yaptı. Twitter'dan yapılan açıklama şu şekilde:

“Bazı söylentilere değinmek ve yüzde 100 net olmak istiyoruz. Özel mesajlarınızı uçtan uca şifreleme ile korumaya devam ediyoruz. Gizlilik politikasındaki güncelleme, arkadaşlarınız veya ailenizle olan mesajlarınızın gizliliğini etkilemez”

Forbes ve The Verge'de yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

"Ekim ayındaki duyuruda da belirttiğimiz gibi, WhatsApp platform üzerinden yapılan alışverişleri ve işletmelerden alınan yardımları kolaylaştırmak istiyoruz. Birçok insan WhatsApp'ı aileleri ve arkadaşlarıyla iletişim kurmak için kullansa da işletmelere ulaşan kullanıcı sayısı da artıyor. Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler.

Bu güncelleme WhatsApp'ın Facebook'la veri paylaşımı pratiklerini değiştirmiyor ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar arkadaşlarınız ve ailenizle özel iletişiminizi etkilemiyor. WhatsApp insanların gizliliğini korumaya derinden bağlı. Önümüzdeki ay boyunca yeni güvenlik politikamızı inceleyebilmeleri için WhatsApp üzerinden direkt olarak kullanıcılarla iletişim halindeyiz"

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ İPTAL Mİ OLDU?

Sosyal medyada WhatApp'ın gelen tepkiler üzerine güvenlik güncellemesini geri çektiği yönünde iddialar ortaya atıldı. Ancak şirketten bu yönde herhangi bir açıklama gelmedi. WhatsApp kaynaklarından yapılan son açıklamalar şirketin aldığı kararı uygulamaya kararlı olduğunu gösteriyor.