Türk SİHA'larının başarısı dünya çapında biliniyor. Önce El Pais, ardından L'Opinion ve The Times gazetelerinin ardından bu kez The Washington Post, bünyesinde Türk SİHA'larının başarısına yer verdi. The Washington Post gazetesi, "Türkiye'nin Sınır Dışındaki Askeri Eylemleri, Kendi Ürettiği Silahlı Insansız Hava Araçlarından Güç Alıyor" başlığıyla Türk SİHA'larının analizini yaptı. SİHA'lardan büyük övgüyle bahsedilirken, Türkiye'nin İsrail ve Çin gibi ülkelerle yarıştığı da belirtildi.

KARABAĞ'DA BÜYÜK ROL OYNADI

Türkiye'deki SİHA endüstrisinin, bu hususta yıllardır çalışmalar gerçekleştiren İsrail ve Çin ile çok kısa sürede bir rekabete giriştiğin belirtildi. Gazeteye görüşlerini ileten uzmanlar ise, Türkiye'ye ait SİHA'ların Suriye bölgesinde, Libya'da patlak veren iç savaş ve Dağlık Karabağ'da Ermenistan'a karşı savaş veren Azerbaycan'ın saflarında büyük rol oynayarak savaşların kaderini değiştirdiğini belirtti.

TÜRK SİHA'LARININ BAŞARISI DÜNYA ÇAPINDA

TB-2 Bayraktar SİHA'lar, dünya basınında büyük ses getirmiş, ülkeler SİHA'lardan satın almak için adeta sıraya girmişti. Sahalarda belirleyici güç olarak başarısını dünya çapında duyuran Türk SİHA'lar, İspanyol gazetesi El Pais, Economist, Fransız L'Opinion ve The Times gibi prestijli medya organlarının haberlerinde yer bulmuştu.