Washington Post gazetesine yazan Aydıntaşbaş, muhalefetin geldiği noktayla ilgili görüşlerini paylaştı. Aydıntaşbaş, 'Ancak Erdoğan'ı başarısız görmek için henüz çok erken.' ifadesini kullandı.

Analizde, Erdoğan'ın iktidarda kalmak için 'ustaca' değişimlere imza atabildiği belirtilerek, 'Ayakta kalan, pragmatist bir kişi.' denildi.

Başkanlık dönemi 2028'de sona eriyor ama...

ABD merkezli gazetede yayınlanan analizde şu ifadelere yer verildi:

Erdoğan'ın üçüncü ve son başkanlık dönemi 2028'de sona eriyor, ancak çok az kişi onun bırakmasını bekliyor.

Muhtemelen 2028 yılına kadar, Türkiye ekonomisinin kendi yönetiminde toparlanması halinde bunun faydalarını görmeyi umduğu bir strateji temelinde ilerleyecek. Ayrıca yeni bir döneme izin verecek anayasa değişiklikleri için de baskı yapacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk kadar önemli bir lider olduğu şeklinde ifadelere yer verilerek, 'Dönüşümcü bir Türk lider' notu paylaşıldı.

Erdoğan, AK Parti kurmaylarına geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada, 'Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz.' demişti.

Milletle gönül köprülerini yeniden inşa etmeleri gerektiğinin altını çizen Erdoğan, aksi halde diğer partilere benzemekten kendilerini alıkoyamayacaklarını söylemişti.