2023 yılında dengeleri değiştiren BYD ise birinciliği kapmayı başardı. Ancak 2024’ün ilk ayına ilişkin veriler, Volkswagen’in yeniden lider olduğunu gösteriyor.

Çin Binek Otomobil Birliği (CPCA) verilerine göre, ülkedeki yeni otomobil satışları yılın ilk ayında 2,03 milyon adede ulaştı. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 57,4’lük artış yaşadığı anlamına geliyor.
 
Satışlardaki artış ise Volkswagen’e yaramış gibi görünüyor.
 
Elektrikli ve plug-in hibrit araçlardan oluşan enerji araçları segmenti büyüme trendini sürdürdü. Ay boyunca toplam araç satışlarının yüzde 33’ünü oluşturduğu ifade edildi.
 
Elektrikli araç satışları 396 bine ulaşırken, plug-in hibrit satışları ise 291 bin civarında seyretti.
 
Rekabetin yüksek olduğu markalar sıralamasında, Volkswagen 209 bin 476 adetlik satışla yüzde 10,29’luk pazar payı elde ederek zirveye yerleşti.
 
İkinci sıradaki BYD ise 191 bin 122 araç satarak yüzde 9,39’luk bir pay elde etti. Öte yandan Toyota ise 141 bin 689 adetle üçüncü sırayı korudu.

 
Genel otomobil satışlarında geride kalmış olsa da, BYD, elektrikli araç ve plug-in hibrit sektöründe hakimiyetini devam ettiriyor.

 
Otomobil üreticisinin Ocak ayında elektrikli araçlar için yüzde 26 ve plug-in hibritler için yüzde 34’lük pazar payına sahip olduğu belirtildi.