Yeni tip koronavirüsün İngiltere'de mutasyona uğramasından sonra vatandaşlar paniğe kapılarak soluğu tren garlarında, havalimanlarında aldı. Vatandaşlar virüsün mutasyonlu halinden kaçarak başka bir ülkeye geçiş yapmak istedi; ancak Türkiye de dahil pek çok ülkede, İngiltere'ye olan kapılar anında kapandı.

İNGİLTERE'DEN GELENLER KARANTİNAYA ALINACAK

Koronavirüs mutasyona uğradıktan sonra İngiltere başta olacak şekilde Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika'dan ülkemize yapılacak uçuşların geçici olarak durdurulduğu belirtildi. Söz konusu açıklamayı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere kaynaklı olan mutasyon riski üstüne tedbir alındığını söyleyerek, tedbir kararından önce Türkiye'ye giriş yapanlara test yapılacağını, ardından bu kişilerin karantinaya alınacağını bildirmişti.

HAVALİMANINDAKİ YOLCULAR KARANTİNAYA ALINDI

Koca'nın açıklamalarından sonra, Londra'dan kalkan Türk Hava Yolları (THY) bünyesindeki bir uçakla İstanbul'a gelen 125 yolcu ile mürettabat, İstanbul Havalimanı'nda koronavirüs tedbirleri kapsamında sağlık ekiplerine iletişim bilgilerini ve adreslerini verdi, ardından havalimanı içinde yer alan PCR testi (koronavirüs testi) alanına götürüldü. Koronavirüs testi yapılması için yolcuların burun ve boğazından sürüntü örnekleri alındı. Bu yolcuların evlerinde karantinada kalacakları, bu süre zarfında filyasyon ekiplerince kontrol edilecekleri belirtildi.

Londa'dan kaçmaya çalıştılar

Virüsün mutasyonlu halinin İngiltere'de ortaya çıkmasıyla vatandaşlar paniğe kapılınca soluğu Heathrow Havalimanı'nda aldı. Fakat ülkeler kapıları tedbir amaçlı kapatınca uçuşlar gerçekleşmedi. Bu sebeple binlerce Londralı vatandaşın havalimanında uzun kuyruklar oluşmasına sebep olduğu görüldü.