Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Varank'ın yaptığı açıklamaya göre, 396 KOBİ'ye yaklaşık olarak 158 milyon TL'lik destek sağlanacağı öğrenildi.

KOSGEB'in 'İmalat Sanayinde Dijitalleşme' temalı çağrısına ilişkin sonuçları açıklayan Bakan Varank, bu çağrının ilk olarak 2019 yılında yapıldığını anımsattı. Geçen sene bin 742 başvuru aldıklarını, toplamda ise 258 KOBİ'ye tam 71,5 milyon TL'lik desteğe onay verdiklerini anlatan Varank, pandeminin KOBİ'lerin dijitalleşmesindeki önemi tekrar ortaya çıkardığına dikkat çekti. Bu sebeple başvuruların Eylül ayına kadar kabul edildiği aktarıldı.

DESTEK TUTARININ 62,5 MİLYON TL'Sİ GERİ ÖDEMESİZ

Bakan Varank, toplamda bin 90 projenin başvuru yaptığını ve başvuruların iki ayrı aşamada değerlendirmeye alındığını belirtti. Değerlendirme sonucunda 396 KOBİ'ye 158 milyon TL'lik destek verilmesi, söz konusu desteğin 62,5 milyon TL'sinin geri ödemesiz olmasına karar verdiklerini açıklayan Varank, KOBİ'lerin dijital dönüşümün önemini daha iyi kavradığını aktardı.

KOBİ'LERİ DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Hedeflerinin dijital teknolojilerin yerli bir şekilde üretiminin ve ticarileşmesinin sağlanmasıyla daha güçlü bir dijital ekosistemi inşa etmek olduğunu vurgulayan Varank, dijital teknoloji geliştiriciliği alanındaki yerli ve yetkin KOBİ'lerin sayısını arttırmak istediklerini söyleyerek, ilerleyen yıllarda da bu konuda KOBİ'leri desteklemeye devam edeceklerini açıkladı.