Geçtiğimiz gece Van ilinin Tuşba ilçesinde, saat 00.58'de, şiddeti 4.7 olarak ölçülen bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ın ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin yaptığı ölçümlere göre Van depremi, yerin 9.20 kilometre altında meydana geldi. Şiddetli deprem Hakkari, Ağrı ve Iğdır illerinde yaşayan vatandaşlar tarafından da hissedildi. Sarsıntıyı hisseden çevre illerde ve ilçelerde ikamet eden vatandaşlar, kısa süreli panik yaşadı.

VAN'DAKİ DEPREM 3 İLDE BİRDEN HİSSEDİLDİ

Hakkari, Ağrı ve Iğdır illerinde de hissedilen depremin detayları;

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan deprem ölçümlerinin detaylarına göre deprem 4.6 şiddetinde, yerin 5.0 kilometre derinliğinde meydana geldi.

DEPREMLE İLGİLİ VAN VALİLİĞİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, depremle ilgili Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak vatandaşları bilgilendirdi. 4.7 şiddetinde meydana gelen depremdeki ilk belirlemeler doğrultusunda can veya mal kaybı gibi olumsuzlukların yaşanmadığını belirten Bilmez, bütün ekiplerin kırsal mahallelerdeki tarama çalışmalarına devam ettiği bilgisini verdi.