Meteoroloji'nin uyarısından sonra Van'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Kuvvetli kar yağışıyla birlikte ilgili tüm ekipler kar ve buzla nedeiyle mücadele için sahada görevlendirildi. Van'ın İpekyolu İlçe Belediyesine bağlı ekipler, yağış boyunca yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini en üst seviyeye çıkardı.

Van kar yağışı

"KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASININ STARTI VERİLDİ"

Van Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Karla Mücadele ekibi yolların kapanmaması ve vatandaşların rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamaları amacı ile akşam saatlerinden itibaren mahallelerin cadde ve sokaklarında eş zamanlı olarak kar temizleme çalışması başlatırken, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri de ana arterlerde, bulvarlarda ve kaldırımlarda tuzlama ve küreme çalışmalarına başladı.

"ÇALIŞMALARIMIZ 2 BÖLÜMDE ETKİN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"

Yapılan hummalı çalışma ile ilgili bilgi veren Belediye Fen İşleri Müdürlüğü Garaj Amiri Erdal Ercan, karla mücadele çalışması için 28 kepçe, 14 loder, 36 kamyon, 3 tuzlama ve küreme aracıyla kışa hazır olduklarını ifade ederek, "Mücadele programımızı gece ve gündüz çalışması diye iki bölüme ayırdık. Gündüzleri sokak aralarında çalışma yaparken geceleri de trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda çalışmalarımızı ana arterlerde ve çarşı merkezinde yapıyoruz. Bu çalışmalarımıza 150 saha personeli de etkin olarak destek veriyor. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte Karla Mücadele ekibimiz yolların kapanmaması ve vatandaşlarımızın güne başlarken mağdur olmamaları için temizlik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürecek. " dedi.