Geçtiğimiz saatlerde İstanbul'da başlayan yağmurla birlikte birçok ilçede su baskınları yaşanırken sağanak sonrası Kadıköy, Ümraniye, Çekmeköy, Üsküdar gibi ilçelerde dolu yağdığı görüldü. Yağışların ardından pek çok araç zarar görürken vatandaşlar sokakları boşalttı. Yağışların ardından İstanbul Valiliği ve AKOM'dan gelen açıklamalarda, sağanak yağışın önümüzdeki saatlerde de devam edeceği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tarafından yapılan son değerlendirmelere göre de gök gürültülü sağanak yağış geçişleri, saat 16.00'a kadar etkisini sürdürecek.

VATANDAŞLARIN TEDBİRLİ OLMASI İSTENDİ

Açıklamalarda yağış geçişlerinin kuvvetinin 21 ila 50 kilogram arasında olması beklendiğinden, herhangi bir sel baskını, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve hortum riskine karşı vatandaşların dikkatli olması, gerekmedikçe sokağa çıkmaması gerektiği belirtildi.

GÜNGÖREN EN FAZLA YAĞIŞ ALAN İLÇE

AKOM'dan yapılan açıklamada Silivri Çatalca ve Arnavutköy bölgelerinde başlayan sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişleri, etkisini öğle saatlerinde arttırarak boğaz çevresi ve Anadolu Yakası'nı sardı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kuvvetli gök gürültülü sağanak sonucunda kaydedilen yağış miktarları incelendiğinde, en fazla yağış, metrekareye 27 kilogram ile Güngören, 17 kilogram ile Kağıthane, 16 kilogram ile Göztepe, 15.8 kilogram ile Hadımköy istasyonlarında ölçülmüştür. Yağış öncesi hali hazırda bekleyen İstanbul İtfaiyesi, İSKİ, Yol Bakım, Çevre Koruma, Park Bahçeler İBB Trafik, Zabıta ve 153 Yerinde Çözüm Ekipleri yağış nedeniyle oluşan olumsuzluklara müdahale etmektedir."