Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, artan vaka ve grip klima çarpmasına dair ortaya çıkan belirtilerin ile yeni koronavirüs belirtilerinin karıştırılmasına dair açıklamada bulundu. Akkoyunlu, ufak bir belirtide bile hastaların maskelerini takarak hemen bir uzmana başvurup test yapmaları gerektiğini önerdi. 

'SÜREKLİ HASTALIK OLACAK'

Koronavirüsün sık sık dalgalanmalarla ortaya çıktığının altını çizen Akkoyunlu, nedeninin virüsün hızla farklı varyantlara dönüştüğünü vurguladı. Ekim Kasım aylarına ışık tutan Akkoyunlu, virüsün bu aylarda ciddi bir yükselişe geçmesi durumunda artık geri dönüşü olmayan bir döngüye girildiğini hatırlattı. İnfluze virüsünün çıkış noktasını hatırlatan Akkoyunlu, koronavirüsünde aramızda gezen bir sürekli hastalık olacağını belirtti. 

'BOLCA D VİTAMİNİ ALINMALI'

Akkoyunlu, bir pandemi sürecinin daha yaşanmasının mümkün olmadığını ancak bireysel korumanın yapılması gerektiğini belirtti. Kapalı ortamlarda virüsün daha hızlı yayıldığını söyleyen Akkoyunlu, kışa hazırlık için de şimdiden herkesin vücudunu bağışıklığını hazırlaması gerektiğinin altını çizdi. Güneşten bolca D vitamini alınması gerektiğini belirten Akkoyunlu, bol bol egzersiz temiz hava ve sağlıklı bir beslenme programı önerdi.