Koronavirüs tedbirleri kapsamında, eğitim-öğretim hayatı, yıl sonuna kadar uzaktan eğitim şeklinde devam edecek. Dersler online olarak devam edecek, sınavlar ise yüz yüze eğitim sürecine geçiş yapıldığı zaman başlayacak. Öğrenciler uzaktan eğitim sürecinde gördükleri derslerden sorumlu olacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM YIL SONUNA KADAR ERTELENDİ

Tüm öğrenciler, Bakanlar Kurulu toplantısından ara tatilin uzaması ile ilgili bir karar çıkmasını bekliyordu. Ancak Bakanlar Kurulu toplantısında alınan karara göre yıl sonuna kadar yüz yüze eğitime ara verildiği açıklandı. Öğrenciler yeniden uzaktan eğitime dönecek, uzaktan eğitim süreci 31 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecek.

Yılbaşı hafta sonunda birleşmesi ile 4 Ocak 2020 tarihine kadar okullarda yüz yüze eğitim süreci başlamayacak. Yalnızca Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde gerçekleştirilen bireysel eğitimler yüz yüze yapılacak. Bunun dışında hiçbir kademe veya okul türü belirlenen süre içinde yüz yüze eğitim gerçekleştirmeyecek.

8. ve 12. SINIFLARDA UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ NASIL OLACAK?

Peki öğrenciler sınavları nasıl alacak? Sınavlar online mı yapılacak? Uzaktan eğitimde sınav süreci nasıl gerçekleşecek? İşte uzaktan eğitim süreci ile ilgili merak edilenler...

Liselere Giriş Sınavı'na (LGS) girmeye hazırlanan 8. sınıf öğrencileriyle Yükseköğretim Kurumları Sınavları'na (YKS) hazırlık yapan 12. sınıf öğrencileri, 4 Ocak 2021'e kadar online olarak çalışmaya devam edecek. Kurslarda da yüz yüze eğitim verilmeyecek, dersler online olarak gerçekleşecek.

ÖĞRENCİLERE TABLET DAĞITILACAK

Sınavlara hazırlık yapan tüm öğrenciler EBA Akademik Destek'ten faydalanmayı sürdürecek. Tablet sıkıntısı çektiği tespit edilen öğrencilere tablet dağılımı yapılacak. 10 gün içinde 30 bin adet tablet daha öğrencilere teslim edilecek. Daha önceden tam 500 bin adet tablet bilgisayar öğrencilere teslim edilmişti. Bu yıl sonunda da söz tablet söz konusu 30 bin tablet verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, merkezi sınavlara hazırlık yapan öğrenciler için sınav müfredatı, uzaktan eğitim sürecindeki konularla uyumlu hale getirilecek. Bu konuya ilişkin ayrıntılar önümüzdeki hafta duyurulacak.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM DE UZAKTAN EĞİTİM ŞEKLİNDE OLACAK

Özel ve resmi tüm eğitim kurumları, okul öncesi ve özel kreşler de dahil olacak şekilde eğitim; uzaktan eğitim şeklinde devam edecek. Okula bu sene başlayan 1. sınıf öğrencileri, eğitimlerini Eba TV ve internet sitesi üzerinden almaya devam edecek.

Bu dönemde yüz yüze eğitim olmayacağı için Eba Canlı Sınıf Uygulamaları'na fazlası ile ağırlık verilecek. Öğrenciler, uzaktan eğitim sürecinde işledikleri tüm konulardan sınavlarda sorumlu tutulacak.