Belediye-İş Sendikası Bolu Şubesi Başkanı olarak görev yapan Sinan Ay, makam odasında bir kadınla görüntülü sohbet gerçekleştirdi. İsmi belirlenemeyen kadınla cinsel içerikli sohbet gerçekleştiren Sinan Ay'ın mastürbasyon yaparken çekilen görüntüleri önce belediye işçilerinin arasında yayıldı, ardından Whatsapp'a ve sonunda da Sendikanın genel merkezine kadar ulaştı. Tüm bunların ardından görevden alınan Sinan Ay ilk kez konuştu.

'TÜM BUNLAR BİR KOMPLODUR'

Sinan Ay, kendisine telefon üzerinden ulaşan DHA muhabirine şunları söyledi:

"Bu, bana düzenlenmiş bir komplodur. Bu olay 7- 8 ay önce yaşandı. Görüntüleri çeken bayan benden para istedi. Para vermezsem bu görüntüleri her yerde paylaşacağını söyledi. Ben de 'sana verecek param yok. Ne yaparsan yap' diyerek, bu kişinin tehditlerine boyun eğmedim. Fakat seçimden sonra bu görüntüler elden ele dolaşmaya başladı. Bu görüntüleri seçimde bana karşı kaybeden grubun herkese yaydığını biliyorum. Hem bu görüntüleri kaydedip, benden para isteyen kişi hem de bu görüntüleri yayan kişilerle ilgili suç duyurusunda bulundum. Bana düzenlenen bu komplonun hesabını soracağım."

SİNAN AY KİMDİR? 

Sinan Ay Kayserili baba ve Bolulu bir annenin oğlu olarak 2 Ekim 1972 tarihinde dünyaya gözlerini açtı. Ay'ın üç kardeşi olduğu biliniyor. 

Sinan Ay ilkokula Cumhuriyet İlkokulu'nda başladı. Eğitimine 50. Yıl Ortaokulu'nda devam eden Sinan Ay, iş hayatına erkenden atılmak üzere okulu bıraktı. Bir dönem kepçe operatörü olarak görev yapan Sinan Ay, 1988 – 1989 yılları arasında Astaldı'da görev yapmasının ardından askerlik için Manisa Kırkağaç, Bilecik ve Şırnak'a gitti.

1994 yılına gelindiğinde Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde işyeri temsilcisi olarak işe başlayan Sinan Ay, bu dönemde evlenerek 2 çocuk sahibi oldu. Zaman içinde baş temsilcilik görevine kadar yükselen, ardından yönetime dahil olan Ay, Belediye-İş Sendikası Bolu Şube Başkanlığı görevini 2004 yılında aldı.

16 yıl boyunca görev yapan Sinan Ay, 6 Ekim 2020 tarihinde görevden alındı.