Uyanış Büyük Selçuklu Alparslan yapımcısıyla sözleşme imzalayarak ekranlara dönüş yapacak olan Fahriye Evcen'in çok sıkı bir programdan geçeceği öğrenildi. Yıllardır herhangi bir projenin içerisinde yer almayan, ancak Uyanış Büyük Selçuklu Alparslan projesinin sunduğu teklife evet diyen Fahriye Evcen'in yeni sezon için peş peşe eğitim alacağının bilgisine ulaşıldı. 

Sultan Alparslan'ın hayat hikayesini gözler önüne serecek Barış Arduç ile beraber partner olmayı onaylayan ve şimdiden itibaren yoğun bir tempoda ilerleyecek Fahriye Evcen'in planının detayları şekillendi. 

Yakın bir zaman içersinde üstelenceği Akça rolü için eğitime başlayacak Fahriye Evcen'in dövüş konusunda dersler alacağı ve Kazak ekip Noman tarafından eğitileceği bilgisi kaydedildi. 

Yönetmenlik koltuğunda Çağatay Tosun'un oturacağı ve Akli Film yapımcılığında TRT1'deki yerini almaya hazırlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi oyuncusu Fahriye Evcen'i ön hazırlık dönemi bekliyor. Kılıç kullanma eğitiminin yanı sıra at binme, yakın dövüş konusunda da eğitim çalışmasına girecek.