Türkiye, koronavirüs sürecinde aldığı tedbirlerle ve kriz yönetimiyle Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) takdir görmüştü. Ancak son dönemlerde koronavirüs vaka sayılarının artış göstermesi, vatandaşların içine korku düşürdü. Her gün 50'den fazla hasta yaşamını yitirdiği ve 1500'den fazla hasta sayısının görüldüğü Türkiye'de yeni bir sokağa çıkma yasağı uygulamasının gündemde olup olmadığı da vatandaşların merak ettiği bir konu haline geldi. Reuters'tan üst düzey bir yetkilinin yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasaklarının geri geleceği iddiası ortaya atıldı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HAFTA SONU BAŞLAYABİLİR

Son dönemlerde artan koronavirüs sebebiyle sokağa çıkma yasağının geri gelebileceğini savunan bir üst yetkili, Reuters'a konuştu. Sokağa çıkma yasağının yaşlı ve genç kesim için hafta sonu uygulanabileceğini iddia eden yetkili, rakamların yüksek seviyeye çıkmasının ikinci dalga ihtimalini de beraberinde getirdiğini söyledi.

Yaşlı ve gençler için haftasonu sokağa çıkma yasağı gelebilir

İsmi bilinmeyen üst düzey yetkili, Türkiye genelinde artan koronavirüs vakalarının endişe verici boyutta olduğunu, bu sebepten ötürü yaşlılar ve gençler için haftasonu sokağa çıkma yasağının gelebileceğini söyledi. Yetkili, birkaç hafta boyunca sürecin takip edileceğini, bunun ardından yeni sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçilebileceğini ve kısıtlamaların uygulanabileceğini iddia etti.

Okullarda yüz yüze eğitimde son durum gözlenecek

Bilim Kurulu'nun önerisiyle alınan kararın ardından yüz yüze eğitime başlanmıştı. Üniversiteler için yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağına ilişkin kesin bir bilgi bulunmamakla beraber, üst düzey yetkilinin açıklamalarına göre açılan okullarda gözlem yapılacağı, buna göre bir yol izleneceği ileri sürüldü.