Rekabet Kurumu, evlerde yaygın olarak kullanılan ünlü bir deterjan markası olan ABC Deterjan Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili bir açıklama yaptı.
 
Kurumun açıklamasına göre, ABC Deterjan'ın alıcılarının yeniden satış fiyatlarını belirleyerek Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiasıyla yürütülen ön araştırma sonuçlandı.
 
Rekabet Kurulu, yapılan ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve tespitleri yeterli buldu ve ABC Deterjan Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında derinlemesine bir soruşturma başlatılması kararı aldı. Ancak, Kurul tarafından alınan bu soruşturma kararları, şirketin Kanun'u ihlal edip etmediğine dair kesin bir sonuç taşımamaktadır.
 
Kurulca alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin kanunu ihlal ettiği ve yaptırımla karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları anlamına gelmiyor.

 
ABC Deterjan, 1972 yılında Osmaniye'de tamamen yerli sermaye ile Başer Kimya adı altında kurulmuş ve başlangıçta kimyasal hammadde üretimi amacıyla faaliyet göstermiştir. Deterjan üretimine geçiş yaparak krem deterjan ve toz deterjan üretimine odaklanan şirket, 2008 yılında marka satın alımıyla tamamen yerli ve millileştirilmiştir. 2010'da ismi ABC Deterjan olarak değiştirilmiştir.