Rocky serisinin yıldızlarından Carl Weathers'ın ölüm nedeni belli oldu.

76 yaşındaki Hollywood yıldızının 2 Şubat'ta ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki evinde uyurken huzur içinde öldüğü açıklanmıştı.

Magazin sitesi The Blast, ölüm belgesine eriştiği aktörün, aterosklerotik kardiyovasküler hastalık diye de bilinen damar sertliği kaynaklı bir rahatsızlıktan öldüğünü ortaya çıkardı.

1948'de New Orleans'ta doğan Carl Weathers, ilk başta profesyonel bir Amerikan futbolcusu olarak adını duyurmuştu. 1970'li yıllarda başladığı aktörlük kariyerini, Star Wars evreninde geçen The Mandalorian dizisinde sürdürüyordu.

Weathers, 1976 yapımı Oscar ödüllü Rocky'de Apollo Creed'i canlandırmış ve üç yıl sonra Rocky II'de Sylvester Stallone'un oynadığı ikonik boksörle rövanş maçına çıkmıştı.

Yıldız oyuncu, 1985'e kadar Rocky serisinin üç ve dördüncü bölümlerinde de yer aldı.

DAHA FAZLA OKU

Sylvester Stallone ünlü aktörün ölümünün ardından konuştu

47 yıllık replik Rocky'nin Creed 4'te dönebileceğini gösteriyor

Apollo'nun Michael B. Jordan tarafından canlandırılan oğlu, 2015'te başlayan popüler Creed serisinin ana figürü oldu.

Meşhur seriye adını veren Rocky Balboa'yı canlandıran aktör ve yönetmen Sylvester Stallone ve Weathers, serinin ilk iki filminde ringe çıkmış ve sonra da arkadaş kalmışlardı.

Ölüm haberinin ardından Stallone, Weathers'a saygılarını sunup ünlü oyuncuyla ilgili duygularını paylaşmıştı.

77 yaşındaki yıldız paylaştığı bir dakikalık videoda, Weathers'ın canlandırdığı Apollo Creed olmadan film serisinin bugün olduğu yere gelemeyeceğini açıklamıştı.

Stallone arkadaşı için şu ifadeleri de kullanmıştı:

Carl Weathers'la tanıştığım gün hayatım sonsuza dek değişti ve daha iyiye gitti. O kadar üzgünüm ki size anlatamam. Sadece kendimi tutmaya çalışıyorum çünkü Carl Weathers hayatımın, başarımın, her şeyimin ayrılmaz bir parçasıydı.