Üniversiteler yüz yüze eğitim ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan okullarda yüz yüze eğitime geçiş için 15 Şubat ve 1 Mart tarihleri belirlendi. Hâl böyle olunca, üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih merak konusu oldu. Bilindiği gibi, ülke genelindeki milyonlarca üniversite öğrencisi, güz dönemini uzaktan eğitim ile tamamladı. Bahar döneminde üniversitelerin açılacağı ve yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih ise en çok araştırılanlar arasında yerini aldı.

2021 ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Bahar döneminde üniversiteler açılacak mı sorusu ile beraber YÖK'ten gelecek olan son dakika açıklamalarını bekleyen öğrenciler, gelişmeleri yakından takip ediyor. Edinilen son dakika bilgisine göre, YÖK, 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze eğitime geçilmesine ilişkin Sağlık Bakanlığından "acil görüş" bildirilmesini istedi. Öte yandan, YÖK Başkanı Yekta Saraç da üniversitelerin açılması hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte, merakla beklenen üniversiteler ne zaman açılacak sorusunun yanıtı ve son gelişmeler;

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığından üniversitelerde 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesine ilişkin "acil görüş" bildirilmesini istedi. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığına gönderilen yazıda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) küresel salgını ile mücadele kapsamında başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca alınması gereken tedbirlere ilişkin çeşitli düzenlemeler yapılarak uygulamaya konulduğu belirtildi.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN GÖRÜŞ İSTENDİ

Yazıda, YÖK tarafından, küresel salgın nedeniyle yükseköğretim kurumlarının 2020-2021 eğitim ve öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren başlatılmasına karar verilerek örgün eğitim müfredatının, yüzde 40'a kadarının uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılabilmesi ve karma öğretim uygulayabilmeleri için üniversitelere geniş bir alan bırakıldığı hatırlatıldı.

YÖK'ün yazısında, "Sağlık Bakanlığının tedbir maksatlı yönlendirmeleri önem arz ettiğinden yükseköğretim kurumlarında 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesi konusuna ilişkin görüşün acil olarak bildirilmesi" istendi. 

YÖK BAŞKANI SARAÇ'TAN YÜZ YÜZE ÖĞRETİM DEĞERLENDİRMESİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Sağlık Bakanlığının üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesine ilişkin tedbir maksatlı yönlendirmelerinin, öğrenciler ve akademisyenlerin sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Başkan Saraç, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yükseköğretim kurumlarımızda 2020-2021 bahar döneminde 'yüz yüze öğretime geçilmesine ilişkin görüşlerini almak üzere' Sağlık Bakanlığımıza bir yazı gönderdik. Sağlık Bakanlığının tedbir maksatlı yönlendirmeleri siz değerli öğrencilerimizin ve hocalarımızın sağlığı için büyük önem taşıyor." ifadesini kullandı