Bir televizyon programına katılım gösteren Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun,  üniversiteler için 'fuhuş yuvası' ifadelerini kullanmasının ardından bir açıklama yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sofuoğlu hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını duyurdu.

'HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ'

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, sosyal medya platformu Twitter üzerindeki hesabından bir paylaşım yaptı. Savaşan, Sofuoğlu'nun söz konusu ifadelerinin hoş görülmesinin veya kabul edilmesinin hiçbir surette mümkün olmadığını dile getirerek, bu hususta gereken işlemlerin yapılacağını söyledi.

'SOFUOĞLU'NA UYGUN CEZA NEYSE VERİLECEK'

Ayrıca Hürriyet gazetesine konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Fatih Savaşan, sarf edilen sözlerin hoş karşılanmasının mümkün olmadığını ve üniversitede yer alan herkese töhmet altında bırakan bir üslup olduğunu söyledi. Sofuoğlu'nun söylediklerimin kendisine yakışmadığını fakat kurum olarak yasal işlemleri başlatmak durumunda olduklarını ifade eden Savaşan, disiplin yönetmeliği faktörünü hatırlatarak gereken işlemlerin yakın zamanda yapılacağını duyurdu. Bu çerçevede, bir soruşturmacı ataması yapılacağını ve savunmalarına alınacağını kaydeden Savaşan, uygun cezanın neyse önerileceğini beyan etti.