AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunmasının yanı sıra üniversite öğrencilerinin burs ve kredi miktarları için yapılan düzenlemeyi de açıkladı. Bu doğrultuda, öğrencilerin burs ve kredi miktarlarında artışa gidildi. Başkan Erdoğan, yeni miktarları partisinin grup toplantısında açıkladı.

2021 YILININ YENİ BURS MİKTARLARI BELİRLENDİ

Üniversitede eğitim alan öğrencilere bir müjde vermek istediğini söyleyen Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın aracılığıyla önümüzdeki yıl için öğrencilere verilecek olan kredi ve burs miktarının arttırıldığını söyledi. Buna göre 2021 yılında öğrencilere verilecek burs miktarları artacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, önümüzdeki yıl lisans öğrencilerine verilecek burs 550 TL'den 650 TL'ye çıkacak.

BURS MİKTARLARI NE KADAR ARTTI?

Ek olarak, yüksek lisans öğrencilerine verilen bursun 1100 TL'den 1300 TL'ye çıktığı, doktora öğrencilerine verilen bursun ise 1650 TL'den 1950 TL'ye çıkacağı bilgisi de bizzat Erdoğan tarafından verildi.