Köpekli sporların yaygınlaştırılması, vatandaşların köpekleriyle birlikte güzel vakit geçirmesi, köpek sahibinin spora teşvik edilmesi, köpekle sahibi arasındaki bağın güçlendirilmesi ve hayvanların sokağa terkinin engellenebilmesi amacıyla Köpekli Frizbi Yarışması düzenlendi.

Ümraniye Belediyesi ve Uluslararası Avrasya Köpek Irkları Kinoloji Federasyonu Türkiye temsilciliğinin ortaklaşa organize ettiği yarışma; bir insan ve bir köpek, iki insan ve bir köpek kategorilerinde yapıldı.

"Hayvan dostlarımızı ihmal etmiyoruz. Onların her ihtiyacını karşılıyoruz"

Etkinliğe katılan Başkan İsmet Yıldırım, "Ümraniye Belediyesi ve Avrasya Köpek Irkları Kinoloji Federasyonu Türkiye temsilciliği iş birliğiyle Ümraniye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu yarışmanın ilki 2016'da yapılmış. Biz de, belediye olarak bunu fırsata çevirerek ikincisini yaptık. Göreve geldiğimizde Ümraniye'de her şey bir başka olacak demiştik. Hayvan dostlarımızı ihmal etmiyoruz. Onların her ihtiyacını karşılıyoruz. Hekimbaşı'nda güzel bir barınağımız var. Projesini hazırladığımız daha iyi bir tesis yapacağız. Barınağımızda her türlü ameliyatı yapıyoruz. Ayrıca bir de hayvan ambulansımız var. Can dostlarımızla uğraşmak ve onları iyileştirmek bizim için çok önemli" dedi. Geçtiğimiz aylarda Şerifali'de hizmete açılan tematik parka da değinen Başkan Yıldırım, "Vatandaşlarımıza ismini ne koyalım diye sorduk. Onlar da, Minik Dostlar Parkı olmasına karar verdi. Görmeyen varsa mutlaka gidip görsün ve hayvanlarını eğlendirirsin. Bu heyecanlı yarışmada emeği geçen herkese ve tüm hayvanseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışma, günün erken saatlerinde başladı. Etkinlik alanına gelen köpek ve sahipleri, dereceye girebilmek için ter döktü. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışma, renkli görüntülere sahne oldu. Her iki kategoride ilk üçe giren yarışmacılara, Uluslararası Avrasya Köpek Irkları Kinoloji Federasyonu Türkiye temsilciği tarafından hazırlanan kupa ve madalya verildi. Ümraniye Belediyesi tarafından da tüm katılımcılara katılım belgesi takdim edildi. Başkan Yıldırım yarışmayı yöneten hakemlere plaket verdi. Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Yıldırım'ın elinden aldı.

İki insan ve bir köpek kategorisinde; Dinçer Püsküllü ve Emirhan Senir, Joker isimli köpekle birinci olurken, Mustafa ve Yelda Güzel, Lucky isimli köpekle ikinci, Huriye Yenibayrak ve Uğur Kurşun da Pepper adlı köpekle üçüncü oldu. Bir insan ve bir köpek kategorisinde de; Mustafa Anasız, Bella adlı köpekle birinci olurken, Okan Sezen, Venüs adlı köpekle ikinci, Dinçer Püsküllü de, Joker adlı köpekle üçüncü oldu.

Yarışmaya, frizbi ile tanışmış ve frizbi oynamış 15 aylık ve daha büyük köpekler kabul edilirken; mevzuat gereği, yasaklı ırklar ve melezlerinin katılımına izin verilmedi. Yarışmada, Dog Sport Academy yöneticisi Uğur Kurşun da köpeklerle gösteri yaptı.

Yarışmayı izleyen fotoğraf tutkunları da mücadelede ortaya çıkan renkli görüntüleri ölümsüzleştirdi.